tirsdag 28. mai 2019

Uregelmessig menstruasjon etter fødsel

Her skal det normalt vaeligre et finstemt pingpongspill mellom eggstokkene og bestemte deler av hjernen - deler av hjernen som ikke har noe med våre bevisste tanker å gjøre. Vanlig menstruasjon er regelmessig, varer tre til seks dager og kommer omtrent hver fjerde uke. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning.


Uregelmessig menstruasjon etter fødsel

Hyppigst er amenoré (bortfall av menstruasjonen), som kan skyldes svangerskap. NORMAL MENSTRUASJON. Menstruasjon kommer fra latin og betyr månedlig. Nå har jeg sluttet å amme, og skulle ha min mens nr etter fødselen i forgårs.


Er kjempe premenstruel, men ingen tegn til tanta Noen som kjenner seg igjen? Og vil dele erfaringer? Var menstruasjonen din uregelmessig når du fikk den igjen og IKKE ammet? Dette er en vanlig hormonforstyrrelse hos kvinner i fruktbar alder, og en mulig årsak til problemer med å bli gravid. Andre symptomer er økt hårvekst, uren hud og overvekt.


Manglende eggløsning og manglende menstruasjon kan ses ved tilstanden PCOS (polycystisk ovariesyndrom) som forekommer hos cirka prosent av kvinner. Stress, trening, slanking og anoreksi kan stoppe blødningene, i tillegg til godartede svulster på hypofysen, stoffskiftesykdommer, og skade på livmorslimhinnen (for eksempel etter utskrapning i forbindelse med abort eller fødsel ). Hei Jeg har hatt litt uregelmessig mensen etter at den kom tilbake etter amming. Uregelmessig mensen etter fødsel og amming. Stort og smått om din helse. Den vanligste årsaken til varig uregelmessig menstruasjon , er kvinnesykdommen polycystisk ovariesyndrom (PCOS).


Det forteller klinikksjef Jon Hausken ved Klinikk Hausken i Haugesund. Dersom mensen uteblir eller er uregelmessig for en kort periode, kan det derimot skyldes noe så enkelt som stress. Dette kan gi uregelmessige blødninger eller bortfall av menstruasjon. Livmorbetennelse (sjelden): Man kan få infeksjon inne i livmoren etter en fødsel , eller etter en spontanabort eller kirurgisk abort. Da blir man syk og får feber.


Etter svangerskap og mens moren ammer er det helt vanlig at det tar litt tid før ovulasjonen starter igjen. Overgangsalderen inntreffer vanligvis mellom slutten 40-årene og begynnelsen av 50-årene i vestlige land. Ordet menstruasjon kommer fra latin og betyr månedlig. Her finner du informasjon om overgangsalderen, hvordan din menstruasjon og menstruasjonssyklus påvirkes.


Noe uregelmessig menstruasjon etter fødsel. Hatt måneder med menstruasjon. Sist tok jeg eggløsningstest som viste positiv. Du kan ikke bli gravid etter at menstruasjonen har opphørt helt, men du bør imidlertid bruke prevensjon inntil du er helt sikker. Det anbefales at du bruker prevensjon i måneder etter siste menstruasjon for å være på den sikre siden.


De fleste ungdommer som bor nær videregående skole, blir vel boende hjemme til de er rundt år. I mer grisgrendte strøk er det jo vanlig å flytte på hybel eller internatskole når en er rundt for å går på vgs. Noen velger å ta ett eller flere av årene på vgs i. Hastigheten til utvinning og justering av menstruasjonssyklusen etter fødsel i en kvinne, avhenger av dens fysiologiske parametere, hormonnivåer, tilstedeværelse eller fravær av amming av barnet, stress etc. Vi diskuterer i vår artikkel de månedlige perioder etter fødsel - uregelmessig syklus, forsinkelse, funksjoner. For noen måneder siden var den faktisk dager!


Tenker en del på om dette kan bety at jeg ikke har eggløsning. Leste et sted at når syklusen blir så lang, kan det bety at man ikke har eggløsning. Skal til legen for å ta en blodprøve om en dr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg