mandag 22. april 2019

Mat som binder magen barn

Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ifølge Kreftforeningen bør du velge mil mager og lettfordøyelig mat når du ha diaré.


De anbefaler følgende: Kylling, kalkun og fisk.

Kokte grønnsaker, brø ris eller pasta. Mat med mye stivelse har en bindende effekt på avføringen. Fikk tips om å koke opp havgregryn, og bruke avkoket av dette sammen med blåbærsaft eller blåbærsyltetøy. Hva slags mat bør jeg spise for å få magen til å stabilisere seg etter omgangssyken igjen?


Jeg hadde omgangssyken i begynnelsen av juleferien, hvor det rant ut begge veier, og etter det har jeg hatt veldig løs mage som tenderer til diaremage (nettopp sittet en alvtime på do og latt det renne) og mye luft. Dersom magen føles urolig kan det være en god ide å holde seg til mat som ris, toast eller kokte poteter. Maten er lettfordøyelig og kan lindre diare ved at maten også absorberer væske.


LES OGSÅ: Barn med omgangssyke.

DET VIKTIGSTE RÅDET: Mat er ikke så farlig de første dagene, men å få i seg nok drikke må du passe på hele tiden. Særlig barn er utsatt for dehydrering ved diaré. Ved mild eller moderat alvorlig diaré, kan man som regel behandle seg selv hjemme ved å få i seg nok væske.


Havresuppe skal også fungere ved at stivelsen i havren binder stoffene i magen sammen. Kok gulrøtter lenge slik at de blir som mos. Rist loffskiver i brødristeren eller stekeovnen slik at de blir brunsvarte på yttersiden. Kutt det opp i passende biter og spis. Dette kan gis til både barn og voksne.


Jeg er vært utrolig løs i magen de siste dagene, ikke akkurat diarè, men ikke normal avføring heller. Startet med at jeg hadde veldig vondt i magen som når du ikke får sluppet luften ut, og hadde ekstremt luft i magen. Tenker dette har kommet av at jeg spiste mye egg forrige uke, pleier nemlig å. Noe som binder magen ? Jeg har alltid gitt mine barn blåbærsaft når de har hatt diare. Det har jeg gjort fra de er små babyer. Det binder magen og er heller ikke skadelig.


Du får kjøpt små glass med blåbærsaft i butikken, som du ikke trenger blande ut. Men vær obs på at fargen ikke er så lett å få av klærne.

Helt vanlig mat kan gi forstoppelse. Hvis du er sulten selv om du nettopp har spist, kan det være at magen din lurer deg. Unngå søt melk Mathisen har flere gode råd til deg som. Matforgiftning skyldes at bakterier kan formere seg i store mengder fordi mat blir håndtert dårlig, varmebehandles for lite eller lagres utilfredsstillende.


Typiske symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré som oppstår akutt noen timer etter inntak av bedervet mat. Sterk mat og iskrem kan ha motsatt effekt på magen og bør unngås ved diaré. Barn kan fortsette å drikke melk, men det kan gjøre at diaréen vedvarer noe lengre. Melken bør imidlertid heller gis ofte (f.eks. hver 2. time) i små mengder.


Brystbarn ammes som vanlig. Når bør du kontakte lege? Ved blodig avføring og oppkast. Mat mot løs mage bør inneholde kostfiber. HUSK Magebalanse kan bidra til å regulere tarmen din.


Den består av Psylliumfrøskall som har et høyt innhold () av oppløselige kostfibre. Det som er spesielt med akkurat disse kostfibre er deres evne til å absorbere væske – helt opptil ganger deres egen vekt. Luft i magen – en liste over mat som gir deg luft i magen. Også sterkt krydret mat , samt stekte og fete matvarer, kan gjøre at du ender opp kvalmere enn du var før du spiste.


Rå grønnsaker, frukt og melk kan også være uheldig. De vanligste årsakene til forstoppelse hos barn er for lite fiber i kostholdet, lite fysisk aktivitet og dårlige avføringsvaner. Noen barn utsetter stadig toalettbesøk, noe som kan føre til at avføringen hoper seg opp i endetarmen og blir tørr og hard. Snuppa mi har fått superdiare av typen gulgrønt slimvann pga antibiotikaen.


Jeg tror ikke hun tåler melkeprodukter, så yoghurt er utelukket. Stress påvirker magen Dersom du sliter med diaré og løs mage som varer over tid kan det også skyldes andre ting. Biolog og forfatter av boka Sprut – Historia om kroppsvæskene våre, Åsmund Husabø Eikenes, kan fortelle at de siste ti årene har forskningen som knytter hodet og tarmen sammen gjort viktige oppdagelser.


Med jevne mellomrom kommer det artikler i media som skal vise hvor provoserende det er med folk som har intoleranse. Gang på gang males det et bilde av en trend der folk later som de er syke, for så å la seg falle for fristelsen av mat de “liksom ikke tåler” allikevel. Av de drikkevarene man heller ned i magen , er det bare en svært liten del av væskemengden som oppløses i magen. Du produserer selv ti liter væske om dagen, blant annet spytt som magen får tilført, mens du kanskje drikker to til tre liter.


Så bare hell på nok sukker, så hjelper det på væskeopptaket, avslutter han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg