tirsdag 23. april 2019

Koke poteter i terninger

Pokersjetonger, pokerbor pokerkort og pokerstoler. Fri frakt over 50-. Ja, det er vel enkelt å koke poteter ? Er nå dét også blitt en kunst, tenker du kanskje.


Vel, ingen kunst, men når jeg lager mat sammen med andre voksne mennesker som jeg regner for rimelig oppegående på kjøkkenet, blir jeg overrasket over hvordan de koker poteter. Mange mikrobølgeovn potet teknikker fokusere mer på å tilberede en hel potet å gjenskape en bakt potet , men du kan også lage terninger poteter i mikrobølgeovn.

Oppdatering: Etter to tannlegebesøk og ett legebesøk er vi enda ikke noe klokere. Kunne muligens være et hematom, men hun skal til enda flere undersøkelser før noe er sikkert. Ene lymfen hadde visst begynt å hovne litt. Kjenner jeg er nervøs, selv om det sikkert er helt uskyldig.


Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted. Eller riktig blog for å være presis. For å lage skikkelig sprøstekte poteter trenger du tid og, hold deg fast, natron. Ha i salt og godt vaskede poteter.


La potetene koke til de er så vidt møre, ca minutter.

Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk. Dillstuede poteter kan du servere til både spekemat og sommerskinke Herlige. Skrell potetene og skjær dem i terninger.


La dem koke i minutter. Helt basic framgangsmåte for å koke poteter , er å skylle potetene godt, så koke opp rikelig med vann og en liten teskje salt i en kjele, tilsette potetene og skru ned varmen. Vannet skal småputre, ikke fosskoke etter at du har hatt potetene oppi, sier Neumann. Hvordan koke poteter til perfeksjon?


Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt og pepper og dill. Hva passer vel bedre en kald og våt dag enn glohet kjøttsuppe? Denne suppen kan varieres i det uendelige, og du kan tilsette grønnsaker og kjøtt etter sesong, tilgjengelighet, og - ikke minst - din egen smak.


Sjær opp i skiver eller terninger , og kok i lettsaltet vann til den er mør. Skal du lage stappe må kålroten kokes helt mør og moses. Kutt i biter eller terninger og la dem koke med i supper eller lapskaus. Skjær staver som snacks, riv grovt til salater og råkost.


Server dillstuede poteter til gravlaks, røkt lammelår eller spekemat. Tilsett deretter poteter , og vend godt på det slik at de også blir litt stekte.

Hell på kokosmelk og tomater, og la det hele koke opp. Skjær gulrot, poteter og paprika i terninger. Stek alle grønnsaker og kjøttdeigen i olje i en kjele. Kok dem knapt møre i vannet. Ta potetterningene opp fra vannet og tilsett melken, og kok opp under omrøring.


Rør inn bladingen med smør og mel i den kokende væsken. Rør til det har blitt en jevn og blank hvit saus. Poteter kan og kokes i mikroen. Du legger potetene i en form med lokk over.


Ha gjerne i litt vann. Prikk hull på skallet med en gaffel før du skrur på mikroen. Du må beregne ca minutter pr middels stor potet med full styrke, avhengig av type ovn. Men det spørsmålet gikk på var jo små potet - terninger.


Så små går det antakelig fort å gjennomsteke dem også. Men litt lengre enn å bare varme poteter som er kokt dagen før. Det går helt klart.


Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg