fredag 19. april 2019

Kjemisk kastrasjon hund stress

Kjemisk kastrering av tisper. Tispen kan få hormoner for å utsette løpetiden eller eliminere den naturlige syklusen. Løpetiden uteblir og tispen kan i denne perioden ikke bli drektig. Spørsmål: Har en Podengo , liten glatthår som ble år i april.


En god og trivelig hund men med et alt for stort stress nivå. Lurer på om kjemisk kastrering kan ha effekt på stress , og da mener jeg stress som ikke nødvendigvis har med løpetid å gjøre. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund. Hun begrunner det med at testosteron gjør hannhunder tøffere, og reduserer man testosteronnivået hos en hund som allerede er red så kan den bli enda reddere.


Adferdskonsulenten er positiv til kastrering i noen tilfeller, da helst tidlig etter kjønnsmodning. Det kan være et nyttig tiltak i forhold til seksuelt motivert adferd. I Norge er det fortsatt slik at rutinemessig kirurgisk kastrasjon av hunder ikke er i tråd med Dyrevernloven. For at kirurgisk kastrering skal være akseptabelt, må det foreligge en medisinsk indikasjon (en forsvarlig grunn ut fra hensynet til dyrets helse), eller det må være en velferdsgevinst for hunden som overgår ulempene. I andre tilfeller, for eksempel aggresjon som skyldes frykt, vil man ikke se en forbedring.


Min hund ble kjemisk kastrert pga stress , og det funket kjempebra! Hunden hadde så mange symptomer og så mye rar adferd som eg gikk jevnlig til adferdsterapeut og veterinær me og prøvde å trene det bort, men ingenting hjalp. Etter et drøyt halvår ble alle enige om at det var best å prøve chip. Har en år gammel hannhun som har bodd hos oss i drøyt år. Han er ( stort sett ) en herlig hund på alle måter, med unntak av stress.


Vi chip-kastrerte vår hund pga ekstremt stress. Han utagerer mot andre hunder i bånd. Utageringen forsvant ikke med kjemisk kastrering, men stressnivået ble senket såpass at vi klarte å nå gjennom å faktisk jobbe med det. Som andre har nevnt, det å fly på andre hunder på den måten har ingenting med dominans å gjøre. Se mer om aktuelle grunner under de ulike kjønnene.


De prøvde kjemisk kastrering (Suprelorin) og stresset forsvant riktignok, men han ble istedet utagerende ovenfor andre hunder. Fra å være en utrolig trygg og stabil hund ble han nærmest aggressiv, så de valgte å ikke gi mer enn én runde med kjemisk kastrering. Han var forøvrig også godt oppe i alder da de prøvde dette. Dersom man er i tvil om det er riktig å kastrere hunden, kan man forsøke medikamentell kastrering i en periode før kirurgisk kastrering utføres.


Han fikk dårligere pels enn han hadde før men ikke mye. Bare i rundt noen ledd på beina Nr ble kjemisk kastrert fordi han var kritisk for tynn, han ble utrolig redd etter hva jeg kunne se. Nå er det ca måned siden han ble kastrert og det er noe som går deg til og han begynner å takle ting som en normal hund. Jeg har prøvd å sammenfatte en del synspunkter fra intervjuet. For en allerede fryktaggresiv hund så kan det være mye verre å bli kastrert.


Vær også oppmerksom på at kjemisk og kirurgisk kastrering ikke alltid har samme effekt på en hund. Som flere her har nevnt, det viktigste er at dere to har det bra sammen. Men å avlive en 2år gammel hund fordi han utagerer mot andre bikkjer syntes jeg ikke er greit altså!


Men om han har vondt og smerter er noe annet. I februar i år blusset debatten opp igjen, da årsmøtet i Troms Frp gikk inn for at kjemisk kastrering skal innføres som straff for grove seksuelle overgrep mot barn. Vi brukte kjemisk kastrering på Odin et godt halvårs tid (sprøyter), pga. Man bør likevel være klar over at kastrasjon alene sjelden er nok til å løse etablert problematferd.


Kastrering demper hormonene, og dermed en del drifter og vilje i hunden. Prisene kan variere. De kommer seg raskt etter inngrepet. Som en generell regel bør fødende dyr og hunner med nyfødte ha eget bur.


Det er stress for rottemora og ha andre dyr i buret og ungene kan komme til skade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg