onsdag 24. april 2019

Nevn tre svake sider ved deg selv

Spørsmål om hva som er dine svake sider er. Fortell hvordan du overvant denne svakheten ved å stadig melde deg frivillig. Hvor ser du deg selv. Målet er ofte ikke å få fram akkurat hvilke dårlige sider du har, men om du har selvinnsikt og et reflektert forhold til hvordan du kan bruke deg selv på en best mulig måte.


Selv om du skal selge deg selv , bør du unngå å fremstå som perfekt. Da risikerer du å fremstå som uten selvinnsikt, ifølge Tronstad Moe. Skryt faller tilbake på oss selv. De aller fleste har noen mindre sterke sider. Alle kan være flinke, men selvinnsikt skiller ut den beste fra nummer to og tre.


En blir jo ofte bedt om å nevne tre negative sider ved en selv , og jeg synes denne malen virker ganske fornuftig. En viser selvinnsikt nok til å trekke frem negative sider (det har vi jo alle), uten at en nødvendigvis trenger å gi dem så fryktelig mange gode argumenter for at ikke akkurat du skal få jobben. Med dette spørsmålet har du mulighet til å skille deg ut fra de andre kandidatene. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem? Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar.


Nevn tre svake sider ved deg selv

Men pakk den eller dem godt inn - og pek også på ting du gjør for å arbeide aktivt med dine svakeste sider - og nevn gjerne eksempler på tiltak du har satt i gang. Pek også på situasjoner hvor de faktisk kan komme til nytte. Slik kan du i løpet av samtalen vri selv de merkeligste feil over til å ha noe positivt i seg. Det flotte med å bli spurt om sine sterke sider , er at det er et veldig åpent spørsmål som lar deg styre retningen på samtalen. Om det er et konkret tema du har planer om å trekke frem under intervjuet, men leter etter en anledning for å snakke om, er dette en gyllen mulighet.


Og så stiller de kanskje ikke hva dine positive sider er, men de stiller deg spørsmålet. Alle jobbkandidater er utålmodige perfeksjonister (men det er jo fordi de er sååå resultatorienterte og vil gjøre det bra osv osv), så hold deg unna slike klisjeer. Siden vi ikke kjenner deg , kan vi heller ikke vite hva som er dine svake sider. Har du hull i CVen?


Hva gjør du om fem år? Dette gjelder deg som har vært syk en periode, du som har hatt et friår, vært arbeidsledig, sluttet på skolen underveis i et skoleår eller liknende. Positive ting om deg selv , s drar du fram d du selv mener.


Tre positive og tre negative sider ved deg selv ? Nevn svake sider ved deg selv. Slik vinner du jobbintervjuet - Bergens Tidende. Intervjueren ville bare snakke om hennes svake sider. Alle har dem, ogs de som intervjuer deg. På karrierenettstedet Wetfeet.


For en intervjuer er dette er svært dårlig tegn, og det er svært lite sannsynlig at du kommer videre til neste intervju dersom du ikke klarer å peke på noen egenskaper ved deg selv som du er mindre stolt av. Det vitner om dårlig selvinnsikt og liten grad av modenhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg