tirsdag 2. april 2019

Hveteboller uten sukker

Hemmeligheten ligger i hornsaltet, som gir svært myke og luftige boller. Bollene er uten egg. Oppskriften rekker til stk. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen.


Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Ha sukker , salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren.


Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka minutter til. Innlegget inneholder annonselenkerHeisann! På søndag er det sjølvaste fastelaven, og da er det klart eg må dele ei oppskrift på fastelavensboller!


Dette gjer bollene litt meir næringsrike, mettande og blodsukkervennlige. Normenn elsker tradisjoner og det gjør vi også.

Siden tradisjonelle hveteboller ikke er det sunneste du kan spise ønsker vi her å gi dere en litt sunnere oppskrift på fastelavnsboller som i tillegg er kjempegode! Se deilige fiberrike fastelavnsboller uten sukker. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen.


Innholder annonselenker God onsdag! Eg har baka luftige, saftige skuleboller uten sukker – nam! I tilllegg er dei litt magrere, fiberrike og bakt med speltmel, dette gjer bollande meir næringsrike, mettande og blodsukkervennlige.


Dei smaker som ekte gjærbakst, og eg kan (nesten) garantere suksess med sunnere boller for heile familien! Tilsett sukker , kardemomme, salt og bakepulver. Elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under et håndkle i ca. Eneste du må tilpasse er steketemperaturen og steketiden.


Steketemperaturen på 250°C er veldig varm, og passer best til vanlige hveteboller uten fyll. Fyller du med smør og sukker etc, er det best å senke temperaturen noe, f eks til 230°C. Jeg må bare sende en kommentar, og virkelig skryte av en fantastisk oppskrift!


Jeg har aldri fått så gode boller før! Jeg var litt redd de ikke ville bli så god da jeg oppdaget at jeg var gått tom for kardemomme, og i tillegg ikke kan bruke vanlig sukker , men det gjorde ingenting for de ble så saftige og smakfulle uansett!

Lei av unge kvinner? Prøv disse premium dating sites. Det er en person for alle! Finn kjærligheten til livet ditt! Den topp karakter seriøse dating sites i Oslo.


Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Hveteboller uten egg og melk. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak!


Mest sukker i rosin-og sjokoladeboller. Sammenlikner vi næringsinnholdet i de ulike hvetebollene ser vi ikke uventet at sjokoladebollene inneholder mer kalorier, fett og sukker enn de vanlige hvetebollene. Bland halvparten av melet med sukker , salt, kardemomme og bakepulver.


Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i mammas hveteboller.


Om du er på utkikk etter en finere variant kan jeg anbefale denne oppskriften, som må være verdens beste bolleoppskrift (etter min mening). Mål opp hvetemel og sukker , og ha det i bakebollen. Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull.


I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker , gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i (den vil løse seg opp), men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær.


Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg