tirsdag 2. april 2019

Røkt pinnekjøtt 2018

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Har du sett en ny test av pinnekjøtt ? Det beste pinnekjøttet. I Norge spiser omtrent en av tre pinnekjøtt på julaften, og pinnekjøttradisjonen står spesielt sterkt på Vestlandet. Røking av pinnekjøtt er fra gammelt av en konserveringsmetode og ikke en smakspreferanse. Men i dag diskuterer pinnekjøttentusiastene hva som er best – røkt eller urøkt.


En ting er sikkert, julematen skal være av topp kvalitet hvert år! Pinnekjøtt får du hovedsaklig i to varianter, røkt og urøkt. Røkt eller urøkt: Her er julens beste pinnekjøtt. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen.


Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet. Røykt eller urøykt blir først diskusjonstema når sauekjøttet, og særlig i form av pinnekjøtt , kommer østafjells, hvor denne kraftkosten blir mer og mer vanlig i stadig lengre perioder av året. Når det gjelder pinnekjøtt kan det være litt smak og behag.


Folk på Vestlandet som er vant med røkt pinnekjøtt , foretrekker gjerne en sterkere røyksmak enn folk på Østlandet, sier Wester, som heller ikke utelukker at vi kan ha vært uheldige med akkurat den pakningen som ble innkjøpt til testen. Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi kjøkkensjefen og en erfaren dommer om hva forbrukerne bør se etter når de handler pinnekjøtt i butikk, og hvordan de best vanner ut og damper pinnekjøttet. I en tid før frysere og kjøleskap var dette viktige prosesser for å bevare kjøttet gjennom vinteren. Lammeribbene ble tørrsaltet eller lagt i saltlake i et par uker, for så å henges til tørk eller røykes. KIWI-butikker over hele landet har nå blitt forsynt med årets pinnekjøtt , og blant utvalget finner du splitter nye pinnekjøttvarianter fra spekematspesialisten Stranda, som kun er å finne hos KIWI.


Norsk lam er i verdensklasse. Kjøttet er mørt og saftig, og har en særpreget smak takket være de best tenkelige beiteområdene – i fjellet, på heiene og ved kysten. Dette kjenner du også på smaken når du spiser pinnekjøtt. Nores kåringen hvor godt over 1fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet.


Røkt pinnekjøtt 2018

Vi har testet typer urøkt pinnekjøtt ved hjelp av våre erfarne smaksdommere, pølsemakermestrene Tore Teigen og Frank Johansen. Vi har også testet røkt typer røkt pinnekjøtt. Oppskrifter med pinnekjøtt.


Vi har selvsagt den helt klassiske oppskriften på pinnekjøtt på Klikk. Dersom du har lyst til å lage en rett med pinnekjøtt før jul som ikke minner for mye om julemiddagen kan du sjekke ut denne supre gryta med pinnekjøtt. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. I Norge er det mest vanlig å nyte sitt pinnekjøtt urøkt, men flere har fått smaken på røkt pinnekjøtt så du finner begge deler i butikken.


Hordalan Sogn og Fjordane samt deler av Nordfjord. Ifølge dommerne ved NM i julemat er bruk av røkt eller urøkt pinnekjøtt en smakssak. Jeg liker ikke røyksmak på pinnekjøttet, da må jeg drikke for mye akevitt, sier dommer Hans Eide. Samtidig påpeker han at det jevnt over er lite røyksmak på pinnekjøttet man får i dagligvarebutikkene.


Finnes i et økende antall vinbutikker kysten og innlandet rundt (flere enn butikker pt.). Mange insisterer på at det skal være rødvin til pinnekjøtt. En sekser på pinnekjøtt -terningen Henriettes pinnekjøtt helt til topps i stor test. Riktig fett, finfin fylde og god smak. Lukter godt, kjempegod smak og lett å like er juryens dom i klikk.


Hele ulike merker er testet. Se hele pinnekjøtt -testen på klikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg