mandag 8. april 2019

Konisering flere ganger

Rundt prosent av kvinner med celleforandringer som er behandlet med konisering opplever tilbakefall av celleforandringer etter konisering. Jeg har skjønt det sånn at de fleste utfører konisering med lokalbedøvelse - men slik jeg har lest i papirene mine så skal jeg få narkose. Kan dette tyde på at de tenker å fjerne mye?


Vi hadde egentlig tanker om å bli gravide om ikke kjempe lenge, og jeg er redd for å måtte konisere flere ganger - er det noen som vet hvor vanlig. Ble konisert for halvannen måned siden, og er allerede gravid (fem uker på vei.). Spurte gynekologen flere ganger om det var noe problem å bli gravid rett etterpå og hun sa nei hver gang. Burde vel stole på henne, men føler trangen til ringe å spørre en ekstra gang nå.


Disse celleforandringene sitter oftest ytterst på livmortappen. Som regel er dette uskyldige forandringer, men noen ganger er forandringene så vidt mistenkelige at man frykter at de over tid ( flere år) kan utvikle seg til kreft i livmorhalsen. For å forhindre en slik utvikling, anbefales det å få utført konisering. Tatt konisering to ganger selv, og er nå år (fyller i april). Oppdaget ved en tilfeldighet når jeg var at jeg hadde celleforandringer, og etter år med fornektelse og fobi for gynekologer, så utførte jeg min første konisering noen uker før jeg fylte 24.


Ved konisering skjæres det området hvor celleforandringene er vekk og an kan regnes som kurert. Det praktiseres, spesielt i Danmark, kontrollprøvetaking etter HPV to ganger etter koniseringen, som en test of cure. En gang etter måneder og en gang til etter ytterligere 6-måneder. HPV skal nemlig ikke være å finne etter konisering.


Ja, ddet skjer at noen kvinner blir smittet og får celleforandringer flere ganger. Og må koniseres flere ganger. Om du har fått de barn du skal ha, så har det ingen betydning. Men om du ønsker å bli gravid etter konisering , kan det får følger for graviditeten.


Vevsprøver som celleprøve og biopsi tatt av livmorhalsen, avdekker noen ganger celleforandringer som kan bli ondartede om de får lov til å utvikle seg over lang tid. I slike tilfeller kan gynekologen anbefale at en liten bit av livmorhalsen fjernes ved en operasjon som kalles konisering. Jeg har fått påvist grove celleforandringer flere ganger , og har vært inne for konisering , men de ombestemte seg i siste liten. Skulle gjøre det i narkose. Vanligst er lokalbedøvelse.


Men nå må jeg til ktr hver 3. Så ville heller konisert, men de ville se det an litt til. Norske forskere har nå funnet at kvinner som har fått utført en konisering , har en – ganger økt risiko for å føde for tidlig i et svangerskap etter inngrepet sammenliknet med kvinner som ikke er operert på livmorhalsen eller er operert etter avsluttet svangerskap. Ble selv konisert i januar, var da uker på vei, mista uker senere. Min gyn sier at koniseringen var nok direkte årsak til MA (lekket fostervann), men at inngrepet i utgangspunktet skulle være ufarlig.


Har veldig lyst til å bli gravid igjen (prøver!!), men er samtidig utrolig redd for å miste flere ganger ! Takker for alle svar! Heldigvis går de fleste celleforandringer og HPV-infeksjoner over av seg selv, men hos noen kan HPV-infeksjonen vedvare over flere år. Omtrent prosent av alle kvinner må behandles for celleforandringer en eller flere ganger i løpet av livet. Halvparten av de som gjennomgår slik behandling ( konisering ) er under år.


Før i tiden tok de visst mye mer pga. Jeg ble ihvertfall laser-conisert og da tok de så lite de kunne. Har fått flere UL enn normalt pga.


Slapper av med dette Men det hadde jo vært fint å fått en fordel med en litt lettere fødsel eller at han kom noen dager. Det er i utgangspunktet ikke noe problem å unngå trening, tamponger etc, men det vanskeligste er nok å frastå fra sex. Kjæresten og jeg pleier å ha sex flere ganger i uken, så å avstå i to uker kan tære på. På dette tidspunktet har jeg ikke tilfredsstilt meg selv, men jeg har gitt kjæresten litt mer oppmerksomhet – kan man vel si.


Jeg må si jeg blir litt bekymret. Alt helsepersonell jeg har vært borti, ber meg om å ta det med ro, og at dette er noe som flere tusen kvinner går gjennom hvert år. Men det er ikke noe hyggelig når det er du selv som sitter i det, når det er du som har celleforandringer. Heinrich Goldschmidt etterfulgte Peter Waage i hans professorat i kjemi ved universitetet i Kristiania. Konisering skal være et helbredende inngrep.


Når du er konisert har du fått fjernet vevet med celledelingen, og skal derfor ikke lenger være i fare for å utvikle kreft, forklarer Nilsen. Du vil med andre ord ikke ha noen større risiko enn andre kvinner for å utvikle livmorhalskreft, med mindre du smittes av HPV på nytt. Nå har jeg blødd ettet konisering i dager.


Fikk det gjort ved lokalbedøvelse på en poliklinik. Det er akkurat som det gir seg helt en halv dag, så er det påan igjen. Ikke store mengden, men fyller bind til dagen. Mørk farge på det som kommer.


Litt magesmerter følger med. Skal på ferie til he. Jeg er engstelig av meg og har derfor bestemt meg for å undersøke meg oftere enn det som er anbefalt. Det kan være mange grunner til kort livmorhals.


Noen ganger vet vi faktisk ikke hva det kommer av, men flerlingesvangerskap øker faren betraktelig. Det er fordi presset eller tyngden nedover blir ekstra stor. Livmorhalsen blir også kortere etter konisering , det vil si fjerning av den nederste delen av livmorhalsen – livmortappen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg