tirsdag 23. april 2019

Underjordisk kvise nese

Du har sikkert opplevd å få en dyptliggende kvise som liksom aldri vil opp til overflaten, men bare ligger der som en vond og irriterende liten byll. Hva skal du gjøre og – ikke minst – hva skal du IKKE gjøre med en underjordisk kvise ? Den går bare aldri bort, og kommer heller aldri opp til overflaten. Fikk kortisonsprøyte av en hudlege, men det hjalp bare i noen dager. Det er nå en har rød kul der som ikke har forandret seg på mnd.


Har prøvd å stikke hull på den, men den sitter for langt nede. Klemmer man på en dyp, rød kvise , vil pusset kunne spre seg nedover i huden og føre til en verre inflammasjon. Har kvisen først oppstått, er det altså best å bare la den være i fred. Du kan eventuelt legge på et produkt som inneholder betennelsesdempende salisylsyre. SVAR: HeiDet er ganske normalt å få kviser når man kommer i puberteten og noen plages med kviser i nesa.


Dette er nokså plagsomt og sjenerende som du skriver. Kviser (acne) oppstår ved betennelse. Jeg har fått en kvise inni nesa mi, på neseveggen. Den syntes godt, og den er hvit ytterst (moden altså) Den gjør veldig vondt.


Bør jeg klemme den ut eller la den leve sitt eget liv? Kvisene på kinnene dine kan skyldes smarttelefonen din, eller hender som ikke har blitt vasket på en stund. Smarttelefonen inneholder ofte en del skitt og bakterier, og når du legger den langs kinnet, kan du tilføre poretilstoppende smuss eller bakterier på huden din. Hei, jeg har fått en stor klump rett over nesevingen som kjennes og synes på utsiden av huden, hvor det også er litt rødt. Begynte å kjenne det for en uke siden, og merket ikke mer til det men nå har den tydeligvis vokst.


Jeg håper og regner med at det er en kvise , den er utrolig vond og ser ikke. Så godt som alle har opplevd å ha problemer med kviser en eller annen gang i løpet av livet. En kvise (furunkel) i øregangen kan være en svært smertefull tilstand.


Ofte er det vanskelig selv for legen å se betennelsen, men det er en tilstand som vanligvis ikke behøver behandling. Vonde kviser i underlivet. En mer alvorlig tilstand er dype kviser eller byller i underlivet. Zangani forklarer at dette skyldes en betennelse i hårsekken og svettekjertler som hovedsakelig ses i armhuler, lysken, genitalia og under brystene hos kvinner.


Du får derfor fetere hud i puberteten. Hvis denne talgen ikke kommer ut på hudens overflate, dannes det en slags propp, en hudorm. Hudormer er små hvite eller sorte prikker. I huden til alle mennesker finnes det bakterier. Hvis bakteriene og talgen kobles sammen i hudormen, blir det betennelse.


Området blir rødt og ømt, og så får du. Basaliom er en form for hudkreft, dette er den vanligste formen for kreft og den lar seg lett behandle. Den sprer seg aldri i blodet eller til andre steder i kroppen, og kan behandles ved å skjære den vekk, fryse den eller med en spesiell lysbehandling som heter PDT (fotodynamisk terapi). Jeg blir angrepet på hake, kjeve, halsen hele.


Det er ikke en kvise enda, tror jeg, men den er hard og øm. Isj – nå har jeg fått en sånn underjordisk kvise bak på skuldra igjen – en sånn som gjør skikkelig vondt, som ikke kommer ordentlig frem, blir. En hvit hudorm sitter dypere i huden enn en sort, og kan bli til en underjordisk kvise hvis den blir liggende i huden over tid. Sorte hudormer, også kalt blackheads eller sorte prikker, sitter derimot høyere opp mot poreåpningen slik at luft kommer til.


Luften gjør at talgpluggen oksideres og dermed farges sort. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning. Kjøpte denne masken for fire dager siden og har brukt den ca tre av fire dager om jeg ikke husker feil. Hadde en underjordisk kvise som nå er på grensa til å poppes av seg selv!


Har slitt med hormonell acne i noen mnd nå og det mest irriterende med det er de kvisene som ligger under huden og ikke kommer ut. Få vekk en underjordisk kvise over natta! BufretDen kommer til å bli mye brukt og skal faktisk lage en av rettene allerede til uken! Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Det er et populært tegn på at en kvise er på nesen til en ny fan eller elsker. Men fra et medisinsk synspunkt er akne forårsaket av andre mer verdslige årsaker.


Videre er det viktigere for jentene å lære å bli kvitt akne på nesen enn å gjette hvem denne mystiske gentleman er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg