mandag 29. april 2019

Hva er lettsaltet torsk

Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Men en mild og god smak kan den brukes i alt fra supper og former til wok og wraps. Lettsaltet torsk er norsk tradisjonsmat som nesten er umulig å gå lei. Den flaker seg fint når den er ferdig og kan serveres både til hverdags og i festlige anledninger.


En rask hverdagsmiddag med gode smaker.

Du kan også bruke vanlig torskefilet. Her er mine favorittretter hvor torsken får spille hovedrollen, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for oppskrift): En av de aller kjæreste torskefavorittene er ovnsbakt torsk med chorizosalsa og. Jeg minnes mamma kokte lettsaltet torsk i barndommen, og hun serverte ofte crispy bacon med gulrotstuing og poteter.


Jeg syntes det smakte like godt hver gang! Gulrotstuing: 6- 8. Enkel, rask og veldig god torskerett. Murphy har ikke tatt juleferie, og lettsaltet torsk har ikke vært å oppdrive i byen.

Heldigvis fant jeg fersk torsk , og salt har jeg, så vi skal nok berge saltatorsken på lillejulaften. Men jeg har vært bortskjemt med en fiskehandler som har levert såpass god saltfisk at jeg har ikke brydd meg om. Mens potetene koker, del opp bacon i terninger og stek i panne med litt smør, til bacontreningene er gylne og sprø. Bruk så mye smør at der blir rikelig med smør til serveringen.


Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Langs hele kysten finnes det lokal torsk som ikke vandrer. Denne torsken tilhører det vi kaller kysttorsk, og er genetisk ulik skreien på en del måter. Det foregår mye forskning for å forsøke å forstå hva som utgjør forskjellen mellom den stasjonære kysttorsken og den vandrende skreien.


Ordet torsk kommer av det gammelnorske turskr, som er en sammentrekning av turrfiskr – tørrfisk. Det finnes to varianter av arten, en som vandrer for å gyte og en som er stedbunden. Den vandrende varianten kalles vandrende oseanisk torsk , norsk-arktisk torsk eller nordøstarktisk torsk. Slik lager du lettsaltet torsk med gulrotstuing. Kok potetene til de er møre.


Skrell gulrøttene og skjær i biter. Kok gulrotbitene myke i lettsaltet vann.

Sil vannet, og la bitene dampe seg tørre. Smelt smøret i en kjele og rør inn mel og melk til en tykk saus. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil. Men la ikke fisken få mer varme enn til den akkurat flaker seg ved et lett trykk, for da er den på sitt beste. Ser i min fiskebutikk at spesielt eldre folk spør om saltsprengt og får lettsaltet.


Kok torsk som anvist på pakken i vann og litt salt (dropp salt hvis torsken er lettsaltet ). Spar på ca 2-dl av vannet. Del torsken i små biter. Kok makaronien etter anvisningen på pakken, men halvparten av oppgitt koketid som står der.


Stekt, lettsaltet torsk ! Baskiskinpirert torsk lages med appelsin, paprika og chili. Torsk , sprengt skiver;. Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien. Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne.


Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg