onsdag 17. april 2019

Enkel formkake

Kaken er svært saftig, helt utrolig rask å lage og kan varieres med mange forskjellige typer smakstilsetninger. Kaken på bildet er smaksatt med sitron - og ble supergod! En god grunnoppskrift som er et godt utgangspunkt når du skal bake en formkake. Grunnoppskrift på formkake Enkel og god grunnoppskrift som kan brukes til mange forskjellige kaker.


Hva er vel bedre på en slapp høstdag enn en enkel og saftig formkake du kan slenge sammen på noen minutter? Enkel kanelkake – en av de mest populære kakeoppskriftene på bloggen og det med god grunn.

Den smaker godt OG er enkel å lage. Enkel jordbær- og rabarbrakake – en variasjon av kanelkaken over. Rocky road ruter – kommer til å forsvinne raskt fra kakebordet!


Clafoutis med sommerbær – super enkelt å lage. Jeg kan finne dem innpakket i glanset papir i en billigkrok på Europris, men det er ikke til Europris jeg går når jeg skal kjøpe god mat. Og, for den som måtte tro at en formake skal være tørr og kjedlig, kan jeg meddele at det skal den ikke.


En formkake skal være saftig og go og gjerne ha en deilig, klissete glasur på toppen. Trenger du en langpannekake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet, eller har du bare lyst på noe godt til kaffen? Her har vi i samlet gode og saftige varianter av klassiske langpannekaker.

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.


Her har du oppskriften på en enkel og grei Formkake. En Formkake egner seg utmerket som hverdagskake og smaker dessuten kjempegodt som tilbehør til mange slags desserter. Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær!


Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake! Lag enkle og gode formkaker med oppskrifter fra Kenwood. Oppskriften er hentet fra Freias boks med bakepulver. Formkake er lett å få til og kan lages i mange varianter med marengs, glasur, eller frukt og bær.


Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang. I mitt liv finnes det to type søndager.


Dette er en klassisk formkake som alltid smaker godt og er lett å bake. I stedet for aprikoser kan du bruke rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Den ekstra gode appelsinsmaken kommer av at den stekte kaken dynkes med appelsinlake mens den fortsatt er varm, slik at laken trekker godt inn i kaken. Det gjør dessuten at kaken blir utrolig myk og saftig. Appelsinkaken er lett å røre sammen og holder seg god i flere dager.


Enkel Cooktime Over min Sitron- og blåbærkake i langpanne. Vi viser deg hvordan. Det er ikke tilfeldig hvor i ovnen du setter en tung formkake. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Sånn gikk det ikke.


Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg