mandag 29. april 2019

Inngrodd hår cyste

En cyste inngrodde hår kan være dyp og smertefull i områder med hår , for eksempel bikini, lår, nakke, ansikt og armhulene. Når smittet, kan de bli abscesser eller koker. Her er bilder, fjerning, behandling for infiserte cyster og hvordan bli kvitt inngrodde hår follicle cyster naturlig. Blitt som en drue og den er kjempehard.


Har ikke klart å stikke hull på den da den er så hard. Veldig smertefull og øm. Kan jeg få medisiner for det, eller må jeg ha kirurgisk inngep? Ingroede hår løser vanligvis med mild peeling og normal hårvekst, men til tider kan pinsett brukes til å fjerne håret. Legen din kan foreskrive antibiotika dersom enten en cyste eller inngrodd hår blir smittet.


Nøkkelen til å forebygge begge forhold er å øve riktig hygiene, bruk en mild rensing i kjønnsområdet. Lønning, lege og forfatter av Frisk Hud. Døde hudceller kan stoppe til poren hvor håret skal komme ut, slik at det blir vanskelig for håret å trenge gjennom, sier hun. Hva er en inngrodd hårcyst? Utseendet er et kryss mellom et vanlig inngrodd hår og en acne cyste , selv om dette er en annen tilstand.


Hårfjerning, spesielt barbering, er en vanlig årsak til tilstanden. Når håret ikke kan nå overflaten, fortsetter det å vokse under huden i motsatt retning av sin naturlige vekst. Det er på dette stadiet at de fleste av oss merker at vi har et inngrodd hår. Det å fjerne inngrodde hår er ingen enkel oppgave, og gjør du det på feil måte kan det være smertefullt. Det krøllete håret bøyer seg lettere mens det vokser, og det kan derfor lett bli liggende feil under huden.


Har du hatt langvarige plager med stadige oppblussinger, kan det kreves et litt større inngrep av en kirurg. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og innføring av nye teknikker har ført til bedring av resultatene. I prinsippet går operasjonen ut på å fjerne det overflatiske hudlaget som innholder hulrom og kanaler.


Dermoidcyster eller teratomer inneholder ulike substanser som hår , talg, kjertelvev, tennner etc. Corpus luteum cyste er en bldofylt cyste som er oppstått etter eggløsning. Fjerning av kroppshår er en daglig prosedyre i samfunnet vårt. Det blir irriterende når dagen etter blir lagt merke til at på stedet for barberingen har det dannet seg små hudlesjoner, muligens fylt med pus, som kalles pustler. Problemet med inngrodd hår kan minimeres ved hjelp av shugaring, det vil si å fjerne vegetasjonen med sukkerpasta.


Spor etter inngrodd hår. Svært ofte, etter depilering, forblir de innfødte krøllene. En liten, kløende klump i underlivet kan være en kvise eller et inngrodd hår etter barbering (på utsiden), eller en harmløs liten cyste (på innsiden). En slik cyste er ingenting å bekymre seg for, men du bør gå til lege for å få den tømt.


Det samme bør du gjøre dersom et inngrodd hår blir betent. Jeg har opplevd at håret vokser like under huden også, slik at håret synes, men ligger beskyttet for barbering. Det er ikke dette jeg først og fremst forbinder med inngrodd hår , men det kan like godt være jeg som har misforstått hva et inngrodd hår er. Identifikasjon av inngrodde hår. Hvis det ser ut som en kvise, men er som varer lenger enn en kvise vanligvis gjør, kan det være en inngrodde hår.


En inngrodd hår i kjønnshår regionen kan ligne en kvise eller rød cyste. At neglen er inngrodd , vil si at den har bøyd seg og skåret seg inn i huden og underhuden på den ene eller begge sidene av neglen. Etter hvert som neglen vokser vil en spiss eller et hjørne av denne grave seg dypere og dypere ned i huden, noe som medfører smerte og betennelse.


Inngrodd tånegl rammer vanligvis stortåen. Jeg har rett og slett vært for redd til å ringe til legen. Vet at jeg bør gjøre det, men blir kvalm og får høy puls av tanken, så utsetter det litt til.


Får vel forberede meg på det verste, og heller bli positivt overrasket. Selv om jeg vet jo at jeg har en cyste i hjernen nå, så ingen nyheter vil vel egentlig være så positive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg