torsdag 11. april 2019

Rød i armhulen

Dette er en mulighet. Når du finner en klump i armhulen er det en liten sjanse for at grunnen til en betent lymfeknute kommer på grunn av lymfom. Blant typene av lymfom er non-Hodgkins lymfom og Hodgkins lymfom. Disse er begge varianter av kreft, og behandlingene er svært effektive. Intertrigo er til å begynne med karakterisert ved et mildt utslett med røde flekker, nærmest som speilbilder, på hver side av en hudfold.


Rødflammetheten kan øke på og bli intenst rød med sår, væskeutsiving og sprekkdannelse.

Utslettet kan klø, brenne eller være smertefullt. For en tid siden (ca. uker) oppdaget jeg et utslett i den ene armhulen. En øm varm og rød knude i en armhule vil oftest være en infektion i en.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker. Seborreisk ekseVanlig årsak til langvarighet rødhet og flassende hud i armhuler. Hvis du har det samme i begge armhulene ville jeg gått for reaksjon på deodorant.


Heldigvis har ekspertene en mistanke om hvorfor vi får mørkere hud og inngrodde hår under armene, og løsningen handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men kan også være bra for helsen og bakteriefloraen vår.

Det vil riktignok oftere være mer rødlig enn blått eller lilla. En blodpropp fører til lange, røde striper langs blodårer eller vener. Hvis det er i benet eller armen, vil det også føles varmt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Jeg har hatt utslett under armene i ca.


Hvor viktig er det å gå til lege når jeg har vonde lymfer i armhulen og inn mot brystet. Kan ikke kjenne spesielle kuler, men har vondt uten berøring og kan kjenne det når som helst som en murring og små stikk. Er ellers frisk men tar medisin for høyt blodtrykk, og har artrose i fingerledd og knær. Kjertlene i armhulen din kan hovne opp hvis kroppen din er bekjempelse av en slags sykdom.


Kjertlene kan vise seg som røde klumper under huden i armhulen din. Hvad forårsager hududslæt i armhulen : Home retsmidler for udslæt røde En udslæt i din armhulerne er en generende tilstan især for kvinder, der bærer kjolen uden ærmer. Sjældent vi tager os af vores armhuler undtagen når vi barbere håret under armhulerne eller når en spray deodorant. Jeg fandt ud af, at jeg havde den for et halvt år siden.


Betennelsen kan trekke seg sammen til en byll (abscess), som viser seg som et lite gult område i midten av det røde. Du kan få feber, og betennelsen kan eventuelt spre seg til lymfebanene og gi røde striper oppover armen og hovne lymfeknuter i armhulen. I starten troede vi det var en bums, da den var rød og gjore ondt. Men nu er den blevet større (tror jeg) og den er ikke gået væk.


Vi har idag været hos lægen, og min kæreste er blevet sendt videre til scanning.

Lægen sagde at det godt ku. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende.


De sitter i strategiske posisjoner for å kontrollere vevsvæsken fra ulike kroppsdeler. På halsen sitter for eksempel lymfeknuter som filtrerer munnhule og svelg, der det kommer inn mye bakterier. I armhulen sitter det en gruppe lymfeknuter som kontrollerer vevsvæsken fra armene, og tilsvarende i lysken med filtrering av vevsvæsken fra bena.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg