fredag 19. april 2019

Sjokolade kondensert melk

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Men neida, hjemmelaget sjokoladefudge er faktisk noe av det aller letteste man kan lage! For å vise deg, har jeg her laget tre varianter sjokoladefudge: en type med kokesjokolade, en med hvit sjokolade og så en med Firkløversjokolade. Merk at søtet, kondensert melk ikke må forveksles med vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk (begge deler selges på hermtikkboks).


Til denne iskaken må du altså bruke den søtede varianten kondensert melk for at iskremen skal få den rette konsistensen og smaken.

Det er lett å lage høvlet sjokolade. Sjokoladefudge boks Tørsleffs søtet kondensert melk 3g lys sjokolade (eller mørk) g smør. Vær obs på at du ikke kan benytte vanlig vikingmelk i denne oppskriften, men den søtete typen. Søtet kondensert melk fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og enkelte innvandrerforretninger.


Fordel halvparten av kremen i en boks eller lignende. Fåes kjøpt i større matbutikker, men er oftere tilgjengelig (og billigere) i innvandrerbutikker. Smelt sjokoladen over vannbad.


Rør inn den søte kondenserte melken.

Fortsett å røre til du har en glatt fudge. Tilsett søt kondensert melk , sirup, salt og sukker. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker. Du skal merke at blandingen blir tykkere.


Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet. Kondensert melk er helmelk som blir behandlet i vakuuminndamper for å få vekk en del av vanninnholdet uten at melkens kvalitet eller næringsverdi ble ødelagt. Som et resultat av fordampningen blir melken fyldigere. I den norske handelen selges den hermetisert og usukret, og har en lett karamellisert smak som fremkommer i produksjonsprosessen.


I produksjonen varmes melken under vakuum samtidig som halvparten av vannet tas ut. Viking Melk er usøtet kondensert melk. Dette gjør at melken får en fløteaktig konsistens.


Brukes i matlaging for å få en rundere, mer. Mer lettvint fudge enn dette kan du ikke lage! Med dette som utgangspunkt kan du variere denne oppskriften på uendelige måter.


Det eneste du trenger er søtet, kondensert melk og hvit sjokolade. Jeg har her laget en dekorativ julevariant ved å bruke sjokoladedekkede peanøtter i julefargene rødt og grønt.

I tillegg har jeg tilsatt vanilje for ekstra god smak på fudgen. Industrien bruker den sukrede varianten til produksjon av sjokolade , konfekt og karameller, og produktet selges gjerne i større dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Lekker konfekt laget av sjokolade, kondensert melk og litt smak av rom.


Ha de to boksene med kondensert melk i en gryte og dekk dem med vann. La dem koke rolig under lokk i ca. Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker.


La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst. Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Hell kondensert melk , vaniljeekstrakt og melis i en bolle og rør det godt sammen.


Rør så inn kokos og sett bollen minutter i fryseren Ta den ut og trill små kuler. Litt klissete, men verdt det! Gjærbakst laget med kondensert melk holder seg lenger ”saftig” , småkakene holder seg mer sprø, og smultringene blir mindre fete. Skru varmen ned så karamellen småkoker.


Ja, søtet kondensert melk er ikke akkurat billig og særlig hvis du kjøper det i dagligvarebutikken. I innvandrerbutikken koster den ca. En leser tipset også om at hun kjøpte det på ‘harryhandel’ i sverige og betalte ca. Tre ingredienser, og så har du iskrem. Denne varianten er uten egg.


Bare fløte, søt kondensert melk og vanilje. Vil du ha ekstra smak har Lise Finckenhagen mange varianter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg