mandag 22. april 2019

Soleksem barn

Soleksem er noe vanligere hos kvinner enn menn. Oftest opptrer det i yngre år, men det kan også vise seg for første gang i høy alder. Noen medikamenter, spesielt antibiotika og enkelte typer nervemedisiner, kan medføre at huden blir mer solfølsom og derved bidra til å utløse soleksem.


For barn trengs en barnehåndfull. Gjenta smøringen hver 2. Dekk gjerne til hudpartier som lett får soleksem med tettvevde klær.

Tynne sommerklær kan slippe igjennom stråler, og er derfor ikke nok til å beskytte deg. Noen hudleger tilbyr herding av huden i spesielle solarier for de som har store plager med soleksem. Det er ikke uvanlig at voksne som tidligere har tålt sola godt, plutselig utvikler soleksem. Hvis huden er rød og hoven kan man bruke hydrokortison krem inntil 2-dager (for barn over år). Gradvis tilvenning til solen med solbeskyttelse forebygger slike plager.


Hvordan oppdages soleksem ? Hvem får soleksem ? Det er spesielt barn og unge som får soleksem av denne typen, og det kommer dessverre ofte tilbake år etter år.

Bare i vinterhalvåret er huden noenlunde normal. Les også: Så mye solkrem bruker du på barna. Gode råd når du først har fått soleksem - Når soleksem har oppstått kan plagene lindres med kalde omslag. For voksne kan det dukke opp helt uventet om du reiser på sydenferie eller sitter litt for lenge i påskesolen.


Dette er eksem som kan oppstå selv om du ikke har vært mye i solen og ofte tidlig om våren. Reaksjonen man da får ligner den man får ved allergi, og soleksem kalles også for solallergi. Solforbrenning regnes som førstegrads forbrenning, og gir en betennelsesaktig reaksjon i huden. Det er flere typer behandling som kan brukes for å lindre plagene. Tilstanden er ikke forbundet med økt risiko for hudkreft.


Nytt soleksem kommer gjerne noen timer etter solingen, men den som har soleksem fra før, merker kløen og de andre symptomene ganske snart etter å ha kommet i solen. Solbrenthet hos små barn er svært uheldig, på kort sikt blir huden rø vond og øm og på lengre sikt øker det risikoen for å utvikle hudkreft. Her er fem gode soltips som du bør vite om og som barna bør læres opp i etterhvert som de blir eldre.


Noe som hjelper mot soleksem er å smøre tomatskiver eller hydrokortisonsalve på eksemet. Hvad er symptomerne ved soleksem ? Det typiske forløb er udslæt efter ophold i solen, oftest om foråret efter langs tids fravær fra solen. Nej, enligt Netdoktor handlar det inte om en allergi. Solen orsakar en inflammationsreaktion i huden vid ljusexponering.


Så skyddar du ditt barn.

De blir lätt brända i solen och behöver skydd via både kläder och solskyddsfaktor. Personer med soleksem tål solen dåligt, och besvären kan uppkomma efter bara en kort stunds exponering. När man får soleksem uppstår en inflammation i huden med rodna klåda och irritation.


Anbefalt døgndose på én tablet per døgn bør ikke overskrides. Betakaroten bør ikke brukes av barn , gravide og ammende. Oppsøk lege ved vedvarende soleksem , også hvis det utvikles en infeksjon (rø varm, hoven og væskende hud). Tips for å forebygge soleksem.


Små barn kan få en type flass som kalles skurv eller melkeskurv. Man får røde prikker som klør og som i noen tilfeller blir til blemmer. Det kan vara soleksem , eller solallergi som det också kallas.


Vanligtvis får man soleksem på våren eller försommaren när huden är ovan vid solande. Ofte får man soleksem etter å ha brent seg kraftig for så å begynne å sole seg igjen. Mennesker med lys og følsom hud får oftere problemer enn andre.


Vissa drabbas av röda prickar, eller i värsta fall tom blåsor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg