mandag 15. april 2019

Slimpropp uten blod

Det er et vanlig tegn på de fysiologiske endringene av livmorhalsen, - du kan si at kroppen forbereder seg på fødselen. Men ikke alle er like heller da! Sist gikk slimproppen hos meg to dager før fødsel, uten blodspor! Da var jeg dager over termin, så noe måtte jo skje innen noen dager uansett. Likevel har nok ikke alle slimpropper blod i seg!


Slimpropp og fødsel. Når fødselen nærmer seg, vil livmorhalsen modnes og bli myk og tøyelig. Da opplever mange at det kommer mer slim som utflo ofte blandet med litt brunt, gammelt blod eller friskt blod. Hos noen kommer slimet ut litt og litt over ti hos andre kommer en større mengde samtidig. Hvis du hadde samleie i perioden uten p-pille og ikke brukte annen prevensjon, så kan det har vært en tidlig spontan abort.


Jeg tror ikke at det er en slimpropp. Du har hatt smerter som nå er borte og liten blødning, så du kan se det an. Fortsett med p-pillene. Vent med å ha samleie til du har sluttet å ha blødning. Da kan mange kvinner oppleve at det kommer slim som utflod.


Dette kan gjerne være blandet med litt brunt, gammelt eller friskt blod. Mens noen tydelig vil merke en slimpropp vil andre ikke merke den i det hele tatt. Det vil variere hvor mye slim som kommer ut. En løsnet slimpropp trenger ikke å bety at fødselen er i gang.


Sett inn en innsats i greyhound racing-spillet. Studer odds og velg innsats. Hvem tror du kommer til å vinne løpet? Dashing Dawn, Bolting Bob eller kanskje Denonair Delynn? GIkk litt for i svingene;) hehe.


Vannet gikk av seg selv på sykehuset ene gangen, sammen med slimpropp og ble tatt andre gangen. Riene startet begge gangene på kvelden. Samme type blødning i morges også, men liten mengde. Kom så på ettermiddagen en stor (unnskyld detaljer) sammenhengende slimsekk med litt brunt blod. Senere utflod med hinneaktige brunlige klumper.


Tingen er at jordmor i går ikke kjente noen slimpropp , og mente denne hadde reist og at jeg ikke skulle vente på den. Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravi jeg er i uke men jeg har en del rosafarget utflod med litt blod. Kan dette være slimproppen? Jeg er veldig redd for å spontanabortere. Svar fra jordmor: Dette er ikke en slimpropp , men det du beskrev er vanlig i begynnelsen av svangerskapet.


Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene. Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft. Min slimpropp gikk over over flere dager. Så ut som veldig tykk utflo blanda med litt blod innimellom.


Første del gikk fredag 16. Jeg nærmer meg terminen nå, selv om tiden går sakte. I går da jeg var på do kom det en slimklump på størrelse med en stor drue. Når du for eksempel skjærer deg, er det nødvendig at blodet koagulerer og dermed stopper blødningen, så du ikke mister for mye blod. Men dessverre finner det også farlige blodpropper, som motsatt setter livet ditt i fare.


Blodet sørger for at varmen fordeles jevnt i kroppen. Et menneske som veier kg har 5–liter blod , som svarer til 6–prosent av kroppsvekten. Hvis du ofte blør fra nesen uten at du vet grunnen til det bør en lege undersøke deg. Man bør heller ikke svelge for mye blod - da kan man bli kvalm, kaste opp eller få sort avføring.


Du kan for eksempel ha høyt blodtrykk, som skal behandles, eller nesepolypper, som også skal behandles. Kontakt lege med det samme hvis. Ditt blod redder liv. Takket være blodgivere kan tusenvis av nordmenn hvert år overleve sykdommer som kreft, kompliserte fødsler, store ulykker og brannskader.


Her er noen av de fantastiske historiene som ville vært umulig uten blod fra medmennesker. Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg