fredag 31. august 2018

Slutte å røyke abstinenser

Sjekk ut Abstinenser Ved Røykeslutt. Mange føler seg deprimert eller triste når de slutter å røyke. Når du har bestemt deg for å slutte å røyke , kan det hjelpe om du finner noe å gjøre med hendene fordi de savner å holde i sigaretten. Du opplever kanskje at det er noe du savner å gjøre, og hjernen tolker det som en lengsel etter å røyke. Disse signalene fra hjernen skaper et ekstra røyksug som du kan mestre ved å aktivisere hendene.


Du må være motivert og bestemt på at du ønsker å gjennomføre dette. Hjelp og forståelse fra familie, nære venner og kolleger er ofte avgjørende, oppfølging av fastlege likeså. Velg en dato for når du vil slutte - og overhold den. Mange finner det nyttig å melde seg på et røykeslutt-kurs.


Gjør noe annet på de tidspunktene av dagen der du før tok en sigarett. Hvorfor er det vanskelig? Nikotin fører til fysisk avhengighet og det betyr at man ved røykestopp får reelle abstinenser. Røyking er en vane og en del av hverdagen. Dermed vil det føles mer forpliktende, og det vil være vanskeligere å sprekke.


Drikk masse vann, tenk at du skyller giften ut av kroppen! Vær forsiktig med kaffen, du tåler mindre når du ikke røyker. Finn frem listen din over gode grunner til å slutte å røyke. Dersom du allerede føler abstinenser , drikk et stort glass vann, sug på en pastill, ta noen dype åndedrett for å roe deg ned. Søk støtte og råd hos dine nærmeste.


Ta frem listen din over gode grunner til å slutte å røyke. Light er like skadelig. De som prøver å slutte å røyke vil få abstinenser på samme måte som de som bruker narkotiske stoffer. Abstinenssymptomer for nikotin er svakere enn de for alkohol og heroin, men sterkere enn for kokain.


Rundt prosent av de som slutter å røyke får tilbakefall innen ett år. Forskerne tror dette kan være med på å forklare den kompliserte adferden som oppstår, når noen slutter å røyke. Vil hjelpe de som sliter. Målet med denne studien var å gi en større forståelse av hva nikotinavhengige går igjennom når de slutter med tobakk. Det kan gi gode grunnlag for utvikling av fremgangsmåter når de skal slutte.


Det er aldri for sent å slutte og røyke. Men jo tidligere du slutter, jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. De skadelidende er de ungdommene som nå begynner å bruke snus som ellers aldri ville blitt tobakksbrukere, og de eldre røykeslutterne som egentlig hadde klart å slutte å røyke uten bruk av. Dersom du tilhører denne gruppen kan du redusere skadene ved å røyke mindre.


Hvis du ikke klarer å slutte , trapp ned. Forskning viser at folk som trapper ned røykingen ofte klarer å slutte helt etter en stund. Når du slutter å røyke cannabis, vil du muligens oppleve noe abstinenser. Omtrent prosent av de som bruker cannabis jevnlig, får problemer med å slutte på grunn av abstinensplager (plager ved avvenning).


Bruk de hjelpemidlene som finnes, start for eksempel med en gratis veiledningstelefon tlf. Her får du gode råd og tips om hvordan man lettest kan slutte å røyke. Kanskje føles det også litt urettferdig, nå som du jobber med å slutte å røyke.


Prøv i stedet å tenke på hva du vinner ved å redusere eller slutte å røyke. Kanskje du kan velge å spise litt mindre og langsommere. Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen.


Endelig, tiden er inne, du har innsett ulempene med nikotinsuget og har bestemt deg for å slutte å røyke. Det gjenstår bare å velge metode og bestemme seg for en endelig sluttdato. I denne artikkelen gir vi deg noen tips som alle fører til et vellykket resultat.


Nikotinet omstiller hjernen for hva som oppleves som normalt, derfor vil røykerne være avhengige av nikotintilførsel for å opprettholde normal hjernefunksjon. Nikotinet påvirker pust, hjerterytme, hukommelse, våkenhet og bevegelse. Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg