torsdag 2. august 2018

Miliaria behandling

Miliaria er et utslett som består av tallrike små blemmer som oppstår fordi svetten samler seg i overhuden. Det finnes flere varianter, avhengig av hvor i huden svetten samler seg. Det är ofta lite eller ingen svettning i områdena med utslag.


Miliaria behandling

Miliaria rubra orsakar röda knölar som är intensivt kliande och stickande. Miliaria crystallina appears as 1–mm superficial clear blisters that easily break. The blisters can look like beads of sweat. There is no inflammation.


Varmeutslett, miliaria , er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Den eneste effektive formen for behandling er å unngå og svette.


Dette gjør man ved å kjøle seg ne og oppholde seg i tørre og svale omgivelser. I tillegg kan man behandle en eventuell feber med febernedsettende. Dette kan være legemidler som inneholder paracetamol, slik som Paracet, Pinex og Panodil Zapp. Tilstanden gir et utslett med små klare prikker i huden fylt av svette. Det gir ikke kløe, og går over av seg selv.


Milda värmeutslag kräver inte någon annan behandling , men svåra former kan. Heat utslett, også kjent som Miliaria er en hud tilstand preget av små, kløende. I dette tilfellet vises gule pustler på huden. Behandling av røde svette kan ikke bli forsinket, da dette kan føre til et lengre forløb av sykdommen.


Miliaria profunda er den alvorligste variant, den optræder i læderhuden (Dermis), og giver ofte noget større og hudfarvede udslæt. Forløb og behandling. Miliaria bryder ud nogle dage efter at patienten er kommet i kontakt med den udløsende faktor.


Det skjer når en blokkering av svettekjertlene fører til at svette blir fanget i de dypere lagene i huden. Betennelse, rødhet og blærlignende lesjoner kan resultere. Folk som er overvektige, og de som svetter lett, er mer sannsynlig å få stikkende varme. Miliaria is a rash that develops in some people when they sweat more than usual.


The rash is also sometimes called prickly heat, or a heat rash, or a sweat rash. It is not usually serious but it can be itchy and uncomfortable. Miliaria har en typisk bild i huden men kan ibland vara svår att skilja från Herpes. Remiss till barnläkare.


Vid osäkerhet gällande om det kan vara herpes bör remiss skrivas för akut bedömning av barnläkare. Spädbarn med miliaria och samtidig allmänpåverkan eller feber av okänd orsak bör också hänvisas till barnläkare för. Der er ofte ingen svedproduktion på områderne med udslæt. Dette er en mindre hyppig form for varmeknopper, som især forekommer hos voksne, som har haft gentagne udbrud af miliaria rubra. Miliaria kan også oppstå på grunn av feil vare på barnets hu spesielt når pakke det med en voksduk og pakk dreven når det er vått i lang tid.


Fra dette på huden ved utkjørselen stedet av svettekjertlene vises liten rødlig utslett, noen ganger ligner skarlagensfeber, ofte plassert i brystet, ryggen og ansiktet. De fleste hudleger er enige om at behandling for denne lidelsen må være en kontinuerlig prosess med mye prøving og feiling. Hvis en behandling er funnet å virke, er det viktig å fortsette og holde huden hydratisert. De fleste opplever at KP går bort av seg selv, etter at den lidende når hennes 30-årene. For å motta nyhetsbrev må du logge inn og krysse av for nyhetsbrev i brukerprofilen din.


Bivirkninger som er rapportert ved systemisk behandling med glukokortikoider, inkl. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg