tirsdag 28. august 2018

Hvorfor konfirmerer vi oss

Konfirmasjonstradisjonen står fremdeles ganske sterkt i Norge, også sterkere enn i våre naboland Sverige og Danmark. Konfirmasjon er en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen. Må man holde tale når man konfirmerer seg i kirken? Hva skal jeg gjøre?


Ordet konfirmasjon. De fleste ungdom stiller seg disse spørsmålene. Skal du konfirmere deg? Ja puberteten er i gang, vi feirer med en sang!


Alt i alt vil det hele være en lang ydmykende dag med falsk høflighet, uønskede klemmer og sanger som du helt sikkert vil bruke år på å bearbeide med terapeuten din. Likevel har du ingenting å klage på. Du har valgt dette selv, og vi vet jo godt hvorfor du har gjort det.


Kanskje var det noen aliens som hadde med seg en levende organisme og som videre har utviklet seg til de mange, mange tusen rasene vi kjenner i dag. Verden vi lever i er rå og brutal og vi ser hver eneste dag på nyhetene om brutale mord og andre krigerske handlinger. Hvis det fantes en Gu hvorfor gjør han ikke noe med det?


For noen år siden så var det en selvfølge og konfirmere seg i kirken men slik er det ikke i dag. Nå har vi mange forskjellige muligheter for hvor vi kan konfirmere oss. Det har blitt mer og mer normalt å konfirmere seg Human- Etisk blant ungdom i dag.


Hvorfor konfirmerer vi oss ? Vi gir deg informasjon om dine rettigheter, muligheter og plikter. Det er opprinnelig et kristent ritual. Både konfirmasjonsalderen og hva ritualet går ut på varierer mellom de ulike kirkesamfunnene. Sections of this page. Accessibility Help.


See more of Piateed on. Cirka av disse velger humanistisk konfirmasjon, mens resten velger den kirkelige varianten. I Fredriksstad Blad har vi en serie for barn og ungdom som går hver søndag. Den heter Unge tanker, hvor vi hver uke besøker en skole i distriktet, og spør åtte elever om et aktuelt tema.


Men DU kan også si DIN MENING om ukens tema ved å sende oss en sms eller bruke kommentarfeltet under. Still oss et spørsmål. Er du under år trenger du andre råd og annen hjelp enn vi kan gi deg. SVAR: Hei Det å konfirmere seg er et valg du tar selv, og føler du at dette ikke er noe for deg står du fritt til å ikke konfirmere deg. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig.


Men dette kan jeg per nå ikke si med statistisk sikkerhet. Jeg ser bare ikke hvorfor de som konfirmerer seg i religiøs kontekst skulle være disponert for å ha slekninger som er mer rause med pengegaver. Gavene har forøvrig etter mitt syn kommet for mye i forgrunnen i alle konfirmasjonsvarianter.


Jeg har ikke ti og i tillegg virker det veldig dumt, sier Emrik Sager. Da Emrik tok valget om å ikke konfirmere seg, gjorde han det motsatte av mange klassekamerater på Frydenberg skole i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg