tirsdag 28. august 2018

Sliten av antibiotika

Sliten av antibiotika

Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Det er viktig å huske på at man ikke skal bruke antibiotika unødvendig. Men når du først har fått antibiotika av legen din er det også viktig at du tar hele kuren, eller det antall dager som er avtalt med legen.


Sliten av antibiotika

Infeksjonen kan blusse opp igjen hvis man slutter for tidlig, det kan sammenlignes med en brann som ikke slukkes godt nok. Tok antibiotika pga infeksjon tidligere i vinter, og ble helt utmattet og ingen energi. Det er fordi den jobber hardt i kroppen mot infeksjonen, og det gjør deg sliten.


Oslo område, et annet år i Tromsø. Jeg lurer på om kroppen blir sliten av å gå på antibiotka? Jeg behandles med antibiotika doksycyklin tabletter hver dag, en morgen en kveld. Jeg føler meg så sliten av dette, som om kroppen vil bare gi opp. Mange antibiotika kan gi blødninger, og mekanismene kan være både via en effekt på blodplatene og en effekt på humorale koagulasjonsfaktorer (SEDA-18).


Herregu er så sliten. Hadde feber og var dårlig en del dager før jeg fikk penicillin, men kjæra non så sliten jeg er da. Og det er dager siden jeg startet på kuren.


Lyst til å slutte på hele greiene jeg! Etter at jeg tok første tablett så ble jeg så fryktelig trøtt og sov i flere timer uten å klare å stå opp. Vet dere om det er en vanlig bivirkning av.


Har ikke tatt det før som jeg kan huske. Ikke hatt det før heller. Er helt sykt trøtt. Medikamentene har ingen effekt mot virus.


Antibiotika er et fellesnavn for medikamenter som hemmer vekst av eller dreper bakterier. Den mest vanlige antibiotika -typen er penicillin, som det finnes mange varianter av. I Norge har vi et moderat forbruk av antibiotika sammenlignet med de fleste andre land. Hos diabetikere vil større doser av sukker forbli i blodstrømmen istedet for å bli tatt opp av kroppens celler hvor det omgjøres til energi. Resultatet er at kroppen går tom for damp selv om du spiser nok.


Jeg er konstant trøtt og sliten ! Sovna to timer på sofaen klokka 16. Noen av årsakene til at man kan føle seg trøtt og utslitt kan være: 1. Betennelse i tarmkanalen – Når sykdommen er aktiv er det høyere sannsynlighet for at man blir utmattet. Blodmangel (anemi) – Studier har vist at blodmangel er et vanlig problem i forbindelse med utmattelse hos pasienter med Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Jeg har nå vært hjemme noen dager.


Jeg er trøtt HELE tiden og jeg får ikke med meg no. Stadium tre kan opptre måneder til år etter smitten hos personer som ikke har fått behandling med antibiotikum i stadium eller stadium 2. De tre medikamentene du har brukt, er helt forskjellige medikamenter, og det virker helt usannsynlig at du skulle få en liste med helt like symptomer, ved bruk av tre forskjellige medisiner. Det du beskriver, er ikke kjente bivirkninger av antibiotika. Tetracyclin er et antibiotikum som er effektivt i behandlingen av hudsykdommer som akne og rosacea.


Sliten av antibiotika

Dette vil anhenge av hva slags infeksjon du har. Ved en vanlig forkjølelse vil du føle deg bedre etter noen få dager. Overforbruk av antibiotika kan føre til at bakteriene blir resistente, det vil si motstandsdyktige mot legemidlene og dermed farligere.


Dersom diaréen ikke går over etter en uke, ved dårlig allmenntilstand eller feber, kan det tas en prøve av avføringen. I tillegg kan antibiotika gi unødvendige bivirkninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg