torsdag 2. august 2018

Lefserull med spekeskinke og avokado

Favoritten lefserull med spekeskinke og kremost er perfekt til tapas, koldtbord eller som snacks. I denne oppskriften har vi byttet ut kremost med pesto, som vi syns er enda bedre! Det er heller ikke feil å ha med litt i tursekken. Mat som kan spises med én hånd kan være praktisk både på tur og i selskapslivet.


Lise Finckenhagen har oppskriften på lekre wraps med spekeskinke , avokado og jordbær. Bland naturell kremost med litt salt, pepper, sitronsaft og finhakket persille.

Strø rucculasalat på langs. Smør kremostblandingen utover lefser. Legg spekeskinke eller røykelaks over rucculasalaten og rull lefsen stramt sammen. Lefse med parmaskinke, basilikumkrem og soltørket tomat.


Her kommer oppskrift på en forrett som er spesielt egnet å servere på hytta nå i påsken. Utgangspunktet er lefser som smøres med en ostekrem og kan ellers fylles med det du måtte ha tilgjengelig. Parmaskinken kan for eksempel fint erstattes med røkt laks.


Smør et lag med ostekrem utover hver lefse. Legg skinken på og strø på salat og agurk.

Ha på pepper og rull lefsene sammen. I våre oppskrifter har vi brukt små potetlefser. Man kan også selvsagt benytte tortilla og hjemmelagede lefser.


Knasende sprøtt utenpå, og skikkelig saftig og godt inni. Dette ostesmørbrødet lages med to typer ost, kremet avokado og salt og god spekeskinke. Tips: Annen ost som cheddarost, ridderost og gorgonzola er også veldig godt i toast. Pass på at skallet ikke blir ødelagt, da du skal bruke dette senere.


Kutt avokadokjøttet opp i terninger og gjør det samme med tomat og rødløk. Bland dette sammen og tilsett rømme sammen med krydder. Ha fyllet i avokadoskallene.


Denne kombinasjonen med avokado , spekeskinke og nøtter smaker rett og slett fantastisk. Retten passer utmerket både som en forrett, smårett, tapasrett, eller bare som tilbehør til et større måltid. Her får du forslag til syv smakfulle varianter som kun krever to ingredienser i tillegg til lefsene.


Alle er laget med store, rektangulære lefser. Smør lefsene med et godt lag med smør. Rull stramt sammen til en rull og pakk den i plastfolie. Dette minner meg så om sommer, og det å sitte under en parasoll med kald drikke og kjenne varmen.


Fristende lefseruller med kremost, egg og skinke.

Fristende wraps med kylling, bønner og avocado. Lefseruller med spekeskinke nok en festlig snack. Når du bruker romanosalat, holder de seg friske lenge. Du kan fylle lefserullene med forskjellig, som laks, diverse pålegg som skinke eller fårerull, og med diverse tilbehør.


Jeg har valgt å fylle noen lefseruller med spekeskinke , litt salat og en urtekrem. Jeg brukre alltid de grove tortillalefsene fordi jeg synes de har mere smak og har bedre konsistens. Dessuten er det gøy å servere, for du kan sette sammen så mange fargerike råvarer: Se bare for deg en liten skive hvit toast med et knallrødt jordbær, en gul ostebit og en grønn drue på toppen. En lefserull med røkelaks og ostekrem. En knallgrønn aspargesbit med spekeskinke rundt.


Tapas er også ganske enkelt å servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg