mandag 27. august 2018

Pinnekjøtt tilbehør

Stort utvalg av Annet tilbehør. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer!

Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. La oss inspirere deg! Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person. Legg pinnekjøttet i vann over natten.


På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere). Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3.


Her er vårt forslag til en festlig sharingmeny med pinnekjøtt av reinsdyr og mye godt tilbehør.

Nå kan du invitere gjester! Oppskrift på deilig kålrabistappe, eller kålrotstappe med gulrot og potet. Den er godt tilbehør til pinnekjøtt , bayonneskinke. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet.


Lunkent vann gir raskere utvanning. Kjøttet kan serveres med tilbehør som poteter, julepølse eller vossakorv, sennep. Tilbehøret til pinnekjøtt kan være kålrotstappe, poteter og sjy fra dampeprosessen. Noen bruker også tyttebær, sennep og flatbrød som tilbehør.


Pinnekjøtt er tradisjonelt brukt som julemat, også utenfor Vestlandet. Surkål og rødkål er vanlig tilbehør på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane. Porsjonsberegning av julemat kan være vanskelig. Her får du oversikten over hvor mye du skal beregne per person av ribbe, pinnekjøtt, tilbehør , julefisk og kalkun. Denne middagen lager seg stort sett på på grillen.


Ferdig utvannet og marinert pinnekjøtt legges på grillen til det begynner å bli sprøtt på utsiden. Grill det sammen med hjemmelagede pølser eller annet godt du liker. Grønnsaker bestående av kålrot i biter og løk skjært i båter, pakkes inn i aluminiumsfolie og legges på grillen. Poenget er vel ikke potetene, poenget er at det er feil, pinnekjøtt på Julaften skal dampes på bjørkepinner og intet annet.


Eple juice, øl og annet disse østlendingene mest sannsynlig står bak, er tull fra ende til annen.

Juletapas med varm og kald mat Vårull med sweet and sour saus. Serveres med kålrotstappe, pinnefett og kokte poteter. Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv.


Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester. Nei, det har heller aldri jeg heller hørt om. Festlig at det største tilbehør -nazien i tråden selv fronter et høyst spesielt tilbehør til pinnekjøtt. Ellers har jeg fått servert rødkål til pinnekjøtt i Bergen og omegn - selv er jeg ikke vant til det, og synes det passer dårlig. Ville heller forsøkt å få tak i en god dampepølse.


Legg bjørkepinner i bunnen av en dyp kjele. Fyll opp med vann opp til pinnene. Etter ca 2-timer vil kjøttet være mørt nok til at det løsner fra beinet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg