fredag 17. august 2018

Hoster opp gult slim fra lungene

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan forebygge og bli kvitt slim i lungene med naturlige remedier. Det første man må gjøre for å bli kvitt slimet i lungeneer å mykne det opp , fordi det er vanskeligere å rense bort det harde slimet. Hosten er tørr og hoster lenge mellom hver etappe. Dette har ikke gått så utover treningen, men har merket jeg må hoste av og til når jeg trener også, men kondisen er fin fordet om, og jeg merker ikke noe til luftveiene.


Problemet omkring rygning og hoste med slim er, at rygernes lunger har en nedsat evne til at rense sig selv.

Snørr, slim , rennende nese og postnasal drypp. Det høres skittent, men visste du at fargen på snørr og slim kan fortelle mye om hva som skjer i kroppen din? Fargen på slimet kan gi ledetråder til hva som forårsaker rennende eller hvorfor du hoster opp slim. Snørr er klar, hvit, gul , grønn, brun, rød eller grå. Slim fra bihulene kan renne ned bak i svelget og ned i lungene og gi hoste.


Eksempler på sykdommer som kan gi kronisk hoste : Astma er en betennelsestilstand i bronkiene som gir symptomer i form av besværet pust, pipelyder ved pusting, tranghetsfornemmelse i brystet og eventuelt hoste. Hoste kan være eneste symptom på astma hos barn.

Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene. Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft. Lungebetennelse, produserer bakteriell lungebetennelse symptomer som gult eller grønt slim , feber, sår hals, hodepine, rennende nese og muskelsmerter. Folk som slim i halsen i morgen, kan ha problemet med drypping, hvor slim utskilt fra baksiden av nesehulen akkumuleres i halsen i løpet av natten.


Også kalt uproduktiv hoste , kommer av irritasjon og kløe i luftveiene, og kan låte litt gjøende. Grunnen til at tørrhoste ofte kalles for uproduktiv, er at du ikke hoster opp noe. Hosten har ingen funksjon i seg selv, utenom å fortelle deg at slimhinnene i halsen er irriterte. Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster ,. Kasta alltid opp rett etter jeg hadde lagt meg pga hosten. Trente ikke, men klarte likevel å være normalt fysisk aktiv, selv om det innebar å kaste opp en ganger på de 2km jeg pleier å gå til barnehagen.


Samtidig som forsvarscellene slippes ut fra blodbanen og over til lungeblærene lekker det også litt blod inn. På utsnittet av lungeblærene nederst på tegningen kan man se hvordan hver og en lungeblære omkranses av blodårer. Det grønne slimet man hoster opp under en lungebetennelse er en saus av døde bakterier og døde forsvarsceller.


Hosten kan være uten oppspytt, det vil si tørr, eller medføre oppspytt av slim fra lungene. Ved kikhoste har barn hosteanfall med støyende (kikende) innånding.

Slimet som hostes opp av lungene kan være klart, pussholdig ( gul -grønt) eller inneholde blod. Hva er de vanligste årsakene til slim i lungene ? Slim i lungene , ofte resulterer i en produktiv hoste , og det er vanligvis knyttet til en rekke forhold. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster , kan det hende du har fått en lungebetennelse. Fargen skyldes at materie hostes opp fra lungene.


Det er også typisk med overfladisk pust og en følelse av at man får for lite luft. Dette gjør at det hoper seg opp slim i luftveiene. Det kan være vanskelig å hoste opp alt slimet fra lungene. Bakterier kan også slå seg ned i slimet og forårsake en lungebetennelse. Voksne kan få bronkiektasier etter alvorlige lungebetennelser, tuberkulose i lungene eller ved å puste inn skadelige kjemikalier.


Lytt til barnets lunger og vurdere hans respiratoriske innsats for å måle effektiviteten til sykepleien. Dine tiltak er vellykket hvis barnet hoster opp slim fra lungene hans, og hvis hans pustelyder er klarere enn de var før han fikk behandling. Tunge røykere vil ofte hoste opp en liten mengde brune slim , spesielt om morgenen, og i de fleste tilfeller er dette bare en normal del av lungene prøver å rense seg selv og utvise utenlandske partikler.


Individer som prøver å slutte å røyke kan også finne seg hoste opp store mengder av brunt slim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg