mandag 6. august 2018

Kyllingkjøttdeig og ris

Kyllingkjøttdeig kan brukes på nesten akkurat samme måte som den tradisjonelle kjøttdeigen. Retter som pasta med kjøttsaus, lasagne og taco er er ingen utfordring for kyllingkjøttdeigen. Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Pasta med kyllingkjøttdeig er en familiefavoritt!


Denne oppskriften med fersk tagliatelle og ferdig tomatsaus med grønnsaker er ekstra enkel å lage. Revet parmesan på toppen gir det lille ekstra.

I dag skal dere få oppskrift på en enkel og kjapp gryte med kyllingkjøttdeig. Dette er en gryte som jeg tidligere pleide å lage med creme freshe, men denne gangen har jeg prøvd meg på en sunnere versjon. Det er godt mulig at den smaker bedre enn den ser ut. Lokket ble satt på og varmen skrudd ned (middels til lav temperatur, de skal ikke svi seg).


Plommene fikk småkoke i minutter, med litt omrøring innimellom. Mens plommene stod og kokte nesten helt for seg selv, hadde jeg tid til å ta ut steinene på resten av plommene. Rens kyllingen for skinn og bein og del i biter.


Skjær purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver.

Stek grønnsakene og kyllingen i olje i en panne. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen. Brun kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne eller wokpanne sammen med ss solsikkeolje. Tilsett erter og reker.


I mellomtiden skreller og finhakker du ingefær, hvitløk, chili og selleri. Sjalottløken og vårløken skjærer du i tynne ringer. Har du ris til overs fra middagen? Da er asiatisk stekt ris en glimrende måte å bruke det opp, samt rydde litt å kjøleskapet.


Du kan nemlig tilsette det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Generates refence lists,. Supports bib to ris conversion, Springer, Elsevier and AMS ref formats. For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag.


Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig. Sett stekeovnen på 1°C og varm tortillaene som anvist på pakken. Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje.


Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen.

Kok i noen minutter. Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast. Ta vare på dl av kokevannet.


Bland kyllingkjøttdeigen med egg, vann (dl per egg), finhakket hvitløk, salt og pepper. Arbeid den godt sammen til en smidig farse. Her en rimelig enkel oppskrift som du kan bruke sammen med kyllingkjøttdeig. Kjøttdeigen stekes i olje. Skyll og kok quinoa i min, jeg rørte inn en frossen spinatpute mot slutten.


Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 2grader til osten har smeltet. Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter. Flerre oppskrifter med Burritos.


Velsmakende og enkel hjemmelaget kyllingburger. Spiser du kyllingkjøttdeig med salt sjelden, er det antagelig ok. Slik tilbereder du kyllingkjøttdeig på en sunnere måte: Finn kyllingkjøttdeig som ikke inneholder salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg