onsdag 22. august 2018

Hveteboller ida

Hveteboller ida

Denne hvetebaksten er så sinnsyk god. Store, luftige og litt seige boller som smaker fantastisk godt. Jeg må bare si at det er kanskje de beste bollene jeg har spist, hehe. Det er riktig temperatur hvis man lager hveteboller uten fyll og følger oppskriften helt nøyaktig, inklusive riktig heving.


Jeg testet det på nytt i helgen og hvetebollene ble perfekte. Men bollene blir fort mørke på toppen med så høy temperatur, så man må følge med hele tiden. Her finner du oppskriften på saftige boller som smelter på tungen. Slik baker du boller! Fyll dem gjerne med sjokolade, rosiner eller vaniljekrem.


Dette er boken Ida har gledet seg aller mest til å lage, en bok med hennes favorittjulemat. Her ivaretar Ida julehøytidens mattradisjoner, men tenker også nytt, alt blir gjort med hennes egen vri. Og som alltid kjempegodt, men helt enkelt. Vi følger Ida gjennom den koselige adventstiden, med bakst av julekaker og spiselige julegaver. Et dryss av melis på toppen og de blir helt uimotståelige.


I tillegg kan oppskriften brukes til annen søt gjærbakst som kringler, skolebrød eller kanelboller. Oppskriften gir rundt boller. Ja, dette er en forholdsvis løs deig, men det er ikke meningen at den skal være så løs at det blir bare kliss.


Det går en magisk grense ett eller annet sted hvor deigen får akkurat nok mel til at resultatet blir perfekt luftig, men deigen fremdeles er god å jobbe med. Jeg skal skrive det inn i oppskriften. Ferske boller kan du for eksempel pynte med melisglasur. Hveteboller med kardemomme smaker himmelsk når du har lyst på noe godt. Se hele oppskriften her!


Godt nyttår alle fine følgere! Ett av mine nyttårsforsetter er å bruke mer tid på blogg, og roe litt ned på andre ting som gjør hverdagene mine travle! Jeg elsker å lage skoleboller! Det smaker så godt med den myke gule kremen inni, og ikke minst så ser de så gode og fine ut.


Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre! Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren. Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene, men til.


På grunn av allergi hos oss må jeg bytte ut alt hvetemel med speltmel, og melk med laktosefritt. Jeg bakte disse bollene i dag, men de ble mer en mellomting av rundstykker og boller. Hvetemelet er kanskje søtere enn speltmel?


Har du forslag til hvordan jeg kan få de søtere som hveteboller ? Takknemlig for svar. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. The document has moved here.


Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Ida går gjennom noen enkle oppskrifter som hun mener alle burde kunne: supergode hveteboller og kanskje verdens beste sjokoladekake.


Vi har verdens beste oppskrift på saftige og gode kanelsnurrer. Svenskene elsker kanelboller så mye at de til og med feirer kanelbollens dag. Kreative smaksopplevelser i lekker innpakning og gamle klassikere i ny drakt er stikkord når Ida inviterer kjente bakere og gode venner inn på sitt kjøkken. Gjør barna hoppende glade med disse bolleharene, oppfordrer matkunstner Ida Frosk.


Hveteboller ida

Her forvandles vanlige hveteboller til nusselige bolledyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg