torsdag 9. august 2018

Stikkende smerter rundt navlen

Stikkende smerte og sultfølelse gjør at jeg tenker i retning av syrerelaterte plager i magesekk eller tolvfingertarm. Slike smerter sitter imidlertid vanligvis i øvre del av magen, ofte rett under brystbeinet. Jeg har den siste måneden vært plaget med stikkende smerter i nedre del av magen, mest på høyre side ved trusekanten og rundt navelen.


Forrige gang jeg hadde mensen blødde jeg mindre enn normalt. Har gått på p-piller (microgynon) i snart år og har ikke før opplevd så liten blødning.

Plasseringen av magesmerter kan si noe om årsaken. Nedenfor vil vi diskutere mulige årsaker til magesmerter venstre, høyre magesmerter, magesmerter øverst til venstre, øverst til høyre magesmerter, magesmerter nedre del av magen, magesmerter rundt navlen og magesmerter i midten. Her kan du lære mer om smerter i navlen , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i navlen. Navlesmerter bør tas på alvor. Akutte smerter i magen kan ha bagatellmessige årsaker og smertene går raskt over av seg selv.


Er de stikkende eller stumpe? Sitter smertene kun nederst til høyre, bør du være oppmerksom. Ved blindtarmbetennelse får du gjerne smerter rundt navlen tidlig i forløpet, mens smertene gradvis flytter seg til et område i nedre, høyre del av magen.

Intens smerte fra midt i navlen og ned til skrittet. Gir seg normalt ganske fort men veldig vondt når det først er der. Skjer veldig sjeldent dette, noen få ganger i året. Lag en loddrett og en vannrett linje ved navlen , del så magen inn i fire kvadrater.


De kan stråle bakover til ryggen. Smertene kan også sitte rundt navlen eller i hele mageregionen. Magesmerter kan arte seg på forskjellig vis. De kan være murrende, verkende, skjærende eller stikkende , alt avhengig av årsak. Smertene er ofte ledsaget av andre symptomer fra fordøyelseskanalen, som kvalme, oppkast eller endret avføring.


Når jeg strekker litt på meg (f.eks så langt man kan strekke seg uten å strekke armene i været) får jeg en intens smerte midt i magen, såvidt rett over navlen (kanskje litt mer bak navlen egentlig, om dere skjønner hva jeg mener). Jeg skulle reise meg etter å ha sittet litt, og måtte bare stoppe opp. Okket og oiet meg av smerte.


Ikke helt ned til underlivet heller egentlig, men litt ov. Forsterkes når jeg har sittet lenge, eller ved bøying og gange. Når jeg trykker på min navle får jeg de underligste smerter. Men jeg har altid haft det, og kender ingen andre der har det sådan.


Av og til stikker det rundt navlen.

Lurer på¨hva dette er, og om det er flere som kjenner dette. Jeg har stikkende smerter i nedre del av magen og rundt navlen 18. Jeg har det på brystene, lårene,rumpa, under armene,. Vet det er flere som har sagt her inne at de har det også.


Det gjør ganske vondt. Har du tips om hva som kan hjelpe mot disse smertene? I går ved middagstid var det slemt, men nu bliver det altså ve hvilket det ikke plejer. Har haft kvalme enkelte dage, men det går hurtigt over.


De typiske symptomene er smerter rundt navlen tidlig i forløpet. Gradvis og innen cirka timer flytter smertene seg til et område i nedre, høyre del av magen. Uvelhet og kvalme er vanlig, mange har en eller to episoder med oppkast. Magen kan være treg, men noen pasienter kan ha diaré. Feber rundt 38ºC er typisk.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg