onsdag 29. august 2018

Peppersaus til biff

Dette sausen er fyldig med god smak av pepper. Lag peppersaus først. Knus rosè- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen. Smelt smør i en liten kjele og fres løk i smøret til den er gyllen, ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.


Hell i kraft eller buljong, og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt.

Men egentlig er biff med peppersaus en fransk tradisjon. I Frankrike kalles den sauce au poivre, og mange bistroer og restauranter har den på menyen: et raust stykke biff , rikelig med peppersaus , pommes frites og litt salat ved siden av. Vart opp med et skikkelig festmåltid med saftig pepperbiff og bakt potet. Pepperbiff med peppersaus og bakt potet.


Selv om alt lages fra bunnen av, er denne oppskriften lettlaget. Denne sausen passer perfekt til biff , karbonader, koteletter eller kylling. Dette er en oppskrift på hjemmelaget peppersaus fra bunn, laget slik ekte peppersaus skal være.


Her kan du godt justere styrken, så får du den så sterk som du ønsker.

På biff og bayer kurset vi holder så lærer man å lage denne sausen. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. Og ikke mer enn fem spiseskjeer - det blir fort høy flamme!


Og når jeg tenker på hvordan denne svarte, hemmelige sausen gir nytt liv til salater og sandwicher, så blir jeg enda mer sikker på at jeg har rett. Alle som var våkne på 80- og 90-tallet fikk det med seg. Konjakken kan flamberes. Da forsvinner alkoholen og du sitter igjen med aromaen.


Husk å holde pannen fra deg. Mitt kongerike for en biff er det sikkert noen som har sagt en gang i tiden og en undersøkelse har vist at mer enn av verdens befolkning som ikke er vegetarianere ville valgt biff som sitt siste måltid. Biffkjøtt i peppersaus. Fremgangsmåten og oppskriften til peppersausen har jeg fra den sauseboken til verdensmester Geir Skeie.


Jeg har gjort noen forkortninger i oppskriften og jeg har brukt fond kjøpt i butikk, og ikke hjemmelagd kraft til sausen, og jeg kan garantere at den blir veldig god allikevel. Saftig biff med peppersaus og råstekte poteter. Kinesisk biff i peppersaus : pk biffstimler eller flatbiff. Riktig steking og hviletid er det aller viktigste for et vellykket resultat. Jeg har valgt å binde den opp, for og få et stykke kjøtt som blir jevnt stekt.


Grønn pepper er en umoden pepperfrukt med en aromatisk smak som egner seg i sauser både til kjøtt og fisk.

Er du en heldig innehaver av en indrefilet av elg, passer denne oppskriften også til den. To kule triks er det som skal til. Opptil flere ganger. VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Saus til vilt, saus til biff og saus til fisk. Over dampende gryter forklarer Arne Brimi enkle triks for å trylle fram gode sauser.


Det var en sikker vinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg