torsdag 2. august 2018

Bakt potet varmluft

Finn laveste nettpris her. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten.


Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr.

Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje.


Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C ( varmluft ) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid - min. Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen.

Du forvarmer ovnen på full guffe og varmluft (viktig!) til 2grader. Den må være ferdig oppvarmet og kanskje enda litt til før du setter potetene inn. La ovnen stå på varmluft mens potetene står i. Du må følge med på dem, for det er nå det viktige skjer: De skal stå i varmluft til skallet har “poppet” og blitt gyldent.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Jeg spiser for lite bakt potet. Og fryktelig enkelt! Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie.


Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene.


En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Sett ovnen på 2grader varmluft , eller mer dersom det er mulig.


Om jeg ikke får tak i det, bruker jeg mandelpoteter - også en potet som inngår i kategorien melne poteter.

Vask potetene og tørk dem godt. Det er viktig å tørke dem for å unngå soggy resultat. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet.


Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak. Etter år på kokkeskolen,kan jeg fortelle deg at det ikke er slik man lager ordentlig bakt potet ! Om man vil ha bakt potet på den måten, kan du fint bare koke de og pakke de inn i folie etterpå! Hvis du vil lage bakt potet som en selvstendig rett kan det være lurt å fylle på med hakkede grønnsaker og mais for å få et måltid som metter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre.


Bruk gjerne varmluft de siste minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe. Lammecarre av villsau-lam med potet - og sellerirotmos, bakt.


Trykk på varmluft -knappen og velg ønsket temperatur. Fjærkre, bakte poteter, lasagne og fisk. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker damp og varmluft. Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.


Må jeg ha på veldig svak styrke? Kan være litt viktig for folk å vite om at den kan ta fyr. Da blir de fort ferdig og deilige! Del dette innlegget. Tenkte å lage bakt potet til kveldskos.


Bakt potet Hjem og fritid Mat og drikke;. Hvor lenge må de stå for å være gjennomsteikte? Når jeg lager dem blir de alltid rå i midten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg