onsdag 29. august 2018

Grovbrød med rug

Og det er jo heller ikke alle som er like stor fan av det som meg. Så i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på enkle grovbrød med rug. Perfekt for deg som er på utkikk etter helt enkle. OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne.


Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj.

Med Skumma Kulturmjølk lover vi at dette brødet blir enda saftigere enn vanlige grovbrød. Grovt brød med rug Brød med rug gir eit saftig og veldig smakfullt brød. Dette passer godt på frukostbordet både til kvardags og fest. Tilsett grov rug og hvete, og så mye fint mel at deigen blir passe fast.


Den skal være litt seig, men ikke klissete. La deigen heve godt på et lunt sted tildekket med plast i ca. Lag herlige grovbrød med kulturmelk og masse frø, til hele familiens frokost og lunsj.

Passer godt på matpakken og holder seg veldig godt i kjøleskapet. Her skal du få oppskriften på grovbrødet jeg driver og gumler på for tiden. Et skikkelig godt og grovt grovbrød med sammalt rug , hvete, kruskakli, linfrø som gjør godt for magen og solsikkefrø som gir kjempegod smak. Ekstra kjekt er det at brøddeigen bare skal røres raskt sammen, så. Ta deg ei skjeva sier de på Stavangerkanten og mener gjerne en skive av dette brødet med behagelig søt smak av sirup.


Grovbrød med sirup er bakt med hvetemel ispedd rug. De kaller det grovbrød , men etter brødskalaen er det halvgrovt. Begynn alltid med de grove melsortene når du baker.


Hele korn av hvete eller rug bør bløtlegges før de brukes i deigen. Brukes rug i deigen, lag den ganske fast. Deiger med rugmel blir bløtere under heving.


I dag finnes det ferdige grove melblandinger i handelen som er enkle og greie å bruke. Eltingen styrker glutenet i melet, som igjen gjør at deigen blir mer smidig å jobbe med , og at brødet ikke drysser så mye når det er ferdigstekt. Denne oppskriften er nok til to store brø lagd i hver sin 2-liters form. Ingenting slår vel eit heimebaka grovbrød !

Oppskrift på saftige grovbrød brød lagd i 2-liters former. Dette er eit klassisk grovbrød som passar til matpakka, når du er på farta, set på skulebenken eller til frukostbordet heime. Husk å ta deg tid til hevinga for opptimalt resultat. Dette brødet har blitt et av mine favorittbrød.


Deigen er ganske løs etter eltinga, men ikke fall for fristelsen å tilsette mer mel. En gammel favoritt er tilbake på kjøkkenet! Wenche lager sunt, mettende og godt grovbrød med rug som passer ypperlig til søndagsfrokosten. Så saftig kan grovbrød faktisk bli. Alt går i brødet, mener brødbakeentusiast Sverre Gunnar Haga.


Her får du et oppsiktsvekkende godt og saftig grovbrød – med noen ingredienser du nok aldri har puttet i et brød før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg