tirsdag 14. august 2018

Dårlig allmenntilstand barn uten feber

Dårlig allmenntilstand kan være et symptom på sykdom. Han har høy feber og kaldsvetter. Hos noen barn kan nedsatt allmenntilstand være det eneste tegnet.


De fleste barn med feber har virusinfeksjoner som går over av seg selv uten undersøkelse eller behandling. Høy feber kan gi dårlig allmenntilstand hos barn. Nei, hvis barnet ikke har feber eller nedsatt allmenntilstand.

Brekninger, magesmerter, mye sikling eller dårlig ånde kan forekomme. Barn uten symptomer skal ikke testes hos lege. Ja, det synes jeg er en teit ting å si. Men det er jo forskjell på litt dårlig allmenntilstand og å være syk (selv uten feber ). Du må nesten bare se det an litt.


Synes ikke man skal være hjemme fra jobb fordi man er litt slapp og sliten. Vurdering av barn med feber. Barnets allmenntilstand er viktigere enn feberen per se.


Begrepet allmenntilstand er diffust, men jo flere av faktorene angitt i tabellen nedenfor som trekker mot høyre, desto dårligere allmenntilstand.

Det er viktig å følge med på barnets allmenntilstand når det har feber. Dersom barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Barn kan også være alvorlig syke uten feber.


Revhaug sier at feber i seg selv, med eller uten feberfantasier, ikke er noe man må behandle. Dersom et barn ikke har andre problemer med feber , for eksempel at det ikke får i seg væske, så trenger man ikke bruke febernedsettende medisiner, sier barnelegen. Hoste og feber kan mangle. Redusert allmenntilstand kan noen ganger være det eneste sykdomstegnet.


Barn har ofte vært forkjølet på forhånd. Feber er vanlig, men kan mangle hos spedbarn. Irritabilitet og nedsatt allmenntilstand er vanlig, likeså rask pust, rask puls og stønnende hoste.


Små barn sier ikke direkte fra om sine plager, dessuten reagerer de annerledes på sykdom enn store barn og voksne. De fleste foreldre vet godt når barnet er sykt, men det er ofte vanskelig å finne ut hva som feiler barnet. Det kan også være vanskelig å skille mellom mild og alvorlig sykdom. Eksempler på hvordan ulike symptomer og plager kan virke ulikt på ulike pasienters allmenntilstand : les mer. En pasient kan godt tåle feber opp mot grader uten at allmenntilstanden er særlig påvirket.


En annen pasient kan ha svært dårlig allmenntilstand ved feber på grader. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.

C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Symptomene er ofte generelle i form av nedsatt allmenntilstand og feber , selv ved lokale infeksjoner. C ved mild sykdom, og det kan ha bare lett feber ved alvorlig sykdom.


Spiser barnet bra, og får i seg drikke er det et bra tegn. Leker som vanlig og følger godt me trenger man normalt ikke å engste seg. Allmenntilstanden er ofte den beste indikatoren på om barnet er sykt eller ikke.


Feber vil si at kroppstemperaturen er høyere enn vanlig. Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 3grader, regnes det som feber. Vær imidlertid klar over at noen barn har større temperatursvingninger enn dette uten å være syke. Med i feber hadde jeg nok sett an allmenntilstanden, hvis den nærmer seg hadde jeg gitt uansett.


Men nå har ingen av mine barn noen historie med feberkrampe da, anbefalingene da er gjerne annerledes for alt jeg vet? Jeg ville forøvrig også gitt paracet dersom allmenntilstanden var var dårlig uten feber. Noen barn kan være pigge og i full vigør ved i feber , men ofte henger gradetall og nedsatt allmenntilstand sammen.


Har barnet dårlig allmenntilstand , og kvikner til av febernedsettende, mener Knudsen foreldre kan gi barna slike medikamenter. Det er naturligvis viktig å tilpasse doseringen etter barnets vekt og alder. Heldigvis er det sjelden at veldig små barn får urinveisinfeksjon. Sykkdommen rammer mindre enn en prosent av småbarn og spedbarn.


Men de minste, under to år, kan bli så syke av urinveisinfeksjon at de havner på sykehus. De som må på sykehus har veldig dårlig allmenntilstand. De har høy feber og eventuelt oppkast, sier Klingenberg.


Jeg leste akkurat om en lege som oppfordret foreldre til å stole mer på magefølelsen når det gjelder syke barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg