fredag 3. august 2018

Gule stafylokokker etter operasjon

Gule stafylokokker : Slik ser det ut i mikroskop. MRSA smitter på samme måte og har samme potensiale for fremkalling av sykdom som andre gule stafylokokker , men ettersom de kan være vanskelige å behandle er de fryktet, spesielt i helseinstitusjoner. Bakterier som blir liggende igjen på flater og inventar kan smitte over til mennesker (indirekte kontaktsmitte), men sjansen for å bli smittet fra miljøet regnes som liten, sier Elstrøm. Om meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA) MRSA er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika.


Enkelte stammer kan i tillegg være resistente mot flere andre typer antibiotika.

Stafylokokker deles inn i koagulasepositive og koagulasenegative stammer. Bakterien er harmløs og ufarlig og bidrar til å holde farligere bakterier borte. Staphylococcus aureus, gule stafylokokker , er en av hovedgruppene av stafylokokker. Men dersom hudens barriere blir brutt, for eksempel ved sår, skader eller sykdom i huden, kan disse ufarlige overflatebakteriene trenge inn i kroppen og spres lokalt under huden, eller med blodet til andre deler av kroppen.


Derfor er det vanlig prosedyre å sjekke om pasientene er bærer av stafylokokken for så å fjerne den før sykehusinnleggelse. Sollid forteller at det finnes gule stafylokokker som er resistente mot antibiotika. Mer uvanlige organismer kan finnes ved bittsår.

Ved kirurgiske sårinfeksjoner varierer funnet av sykdomsfremkallende bakterier med hvor på kroppen inngrepet ble gjort. Biokjemisk identifisering. Det er en veldig vanlig bakterie som en stor del av oss er bærere av. Bakterien sitter oftest i nesen, men kan også være andre steder på kroppen, sier Karina Olsen, overlege ved Avdeling for mikrobiologi og smittevern ved.


Operasjonssåret ble betent og infisert med gule stafylokokker , den vanligste sykehusinfeksjonen, skriver Fædrelandsvennen. Også etter en ny operasjon der deler av protesen ble skiftet og såret renset, fortsatte problemene. Hos denne pasienten ble en av mikrobene identifisert som S lugdunensis. Protesepasientene er utsatt for to typer stafylokokker.


Bakteriebelegg på proteser består som oftest av hvite stafylokokker. De er langt vanskeligere å oppdage. Infeksjoner med hvite stafylokokker kan pågå i flere år. Overflatisk hudinfeksjon. Utbrudd kan opptre i enkelthusholdninger, barnehager eller institusjoner.


I vår ble han angrepet av gule stafylokokker etter at han brakk. Også denne typen antas å skyldes bakterier som har fått direkte adgang til leddet under operasjon eller via sår.

Slike sår kan lett få infeksjoner. Forsinket infeksjon. Sårinfeksjon skyldes betennelse med en eller flere bakteriearter, og noen av de vanligste er streptokokker og stafylokokker.


Og siden diabetikere ofte har dårligere blodomløp kan kroppen slite med å bekjempe denne infeksjonen. Psoriasispasienter vil derimot sjeldnere være kolonisert med gule stafylokokker på huden, og tettheten av bakterier er betydelig lavere enn ved atopisk eksem (15). De pasienter som i størst grad sprer gule stafylokokker til omgivelsene, vil være kolonisert med gule stafylokokker i perineum (16).


Vanligvis merker vi ikke at den er der, men av og til kan den gi. Informasjonen finnes på flere språk og omhandler bærerskap og bærerskapsbehandling (sanering) av MRSA. Etter det gikk det slag i slag. Der lå han i én måne og ble operert i hodet og i hjertet.


Deretter lå han én måned på Diakonhjemmet til fortsatt observasjon og etterbehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg