fredag 17. august 2018

Spontanabort andre trimester

Finn laveste nettpris her. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Husk at mange kvinner med normale svangerskap også får småblødninger i de første ukene (første trimester ). Smerter i nedre del av magen: Smertene kan være på den ene siden, begge sider, eller i midten.


Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren. De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Det finnes trimester. Den største cellen i kvinnekroppen er egget, og i første trimester blir egget blir befruktet av spermie som trenger inn i egget.


Hildegunn Stoumer er gynekolog ved Spiren Fertilitetsklinikk. Hun forteller at rundt av alle spontanaborter skjer i første trimester. Når du har passert uke 1 er du som regel trygg, sier hun. Hun forklarer at en spontanabort per definisjon er et svangerskap som går til grunne før fullgåtte uker av svangerskapet. Svangerskap som går til grunne før 22.


Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen. Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Fasitsvar finnes ikke, men mange mener nok det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstruasjonssyklus. Bekymringen for spontanabort følger mange gravide, og mange er redde for at de på noe vis kan skade fosteret gjennom livsstil og kosthold. Men sannheten er at så lenge du unngår røyk og alkohol og ikke er utsatt for vol skal det mye til for at du fremprovoserer en spontanabort.


Men husk at mange kvinner med normale svangerskap også får småblødninger i de første ukene (første trimester ). Hvis det er mistanke om at det er rester tilbake i livmoren etter aborten, kan det gis et medikament (prostaglandin) som stimulerer til sammentrekninger i livmorveggen så restene kan støtes ut. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Dette er den perioden hvor det er størst sjanse for spontanabort.


Man antar at de aller fleste tilfeller av spontanabort i første trimester av graviditeten skyldes utviklingsfeil hos fosteret som følge av kromosomfeil. Kromosomene er byggeoppskriften til fosteret, dersom fosteret har for få eller for mange kromosomer vil det i de fleste tilfeller ikke kunne utvikle seg normalt gjennom svangerskapet. Hvem rammes av spontanabort ? Hva skjer med kroppen ved og etter en spontanabort ? Hvordan kan man minimere risikoen for spontanabort ? Sjanse for spontanabort Man antar at ca. Hovedsymptomet er blødning. Noen har i tillegg smerter.


Hei, jeg lurer på om det er noen her som ikke har hatt spontanabort her? På sånne forum så leser man jo om alle som har opplevd dette, men ifølge statistikk skal det være sjanse for at det går bra, så det må jo være noe som ikke har opplevd dette? Jeg er antageligvis i uke men det er jo h. Når kan man prøve å bli gravid igjen etter en spontanabort ? Alle reagerer ulikt etter en spontanabort. For visse er det en naturlig del av det å prøve å bli gravid og for andre er en spontanabort en dypt traumatisk hendelse. I tillegg kan morkakesvikt føre til spontanabort i andre trimester.


Andre trimester varer frem til uke 28. I tredje trimester , som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født. Jeg tok en positiv cb tidlig-test forrige uke.


I dag var jeg hos legen og og den var svak positiv. Nesten ikke strek #128549; Jeg har ingen symptomer som jeg har hatt før ved tidligere svangerskap. Jeg vet jo at dere ikke kan svare på dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg