fredag 10. august 2018

Soleksem

Man antar at UVA-strålene har størst betydning i denne sammenhengen, men UVB-strålene kan gi samme reaksjon. Har du soleksem bør du lese dette. Et annet ord for soleksem er solallergi, i faglitteraturen kalles det polymorft lysutslett.


De mest aktuelle tilstander er vanlig solforbrenning og polymorft lysutslett, som er en hudsykdom uten kjent årsak, fremkalt av UV-stråler. Noe som hjelper mot soleksem er å smøre tomatskiver eller hydrokortisonsalve på eksemet.

Det kan være vanskelig å skille det fra andre typer eksem eller allergier, men ofte dukker det opp om du har vært litt for. Soleksem - kjerringråd. Reaksjonen man da får ligner den man får ved allergi, og soleksem kalles også for solallergi. Du har kanskje smurt deg godt med solkrem, men når kvelden kommer er huden full av røde prikker. Det er en sykdom hvor man får en eksemreaksjon i huden ved eksponering for sollys.


Ved skjerming mot sol vil utslettet gå over i løpet av få dager. Lokale glukokortikoider. Bruker solfaktor siol krem fra apoteket mot solallergi dekker meg til og er kun i skygge.

Men det er varme ute og inne og da kommer eksem likevel. Det rammer især yngre kvinder, og optræder mest om foråret. Solforbrenning regnes som førstegrads forbrenning, og gir en betennelsesaktig reaksjon i huden.


Det er flere typer behandling som kan brukes for å lindre plagene. Lurer du på hva som hjelper mot soleksem ? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden har vi samlet fire gode kjerringråd mot soleksem. Kløen fører lett til kloring som kan gi åpne og væskende sår som det kan.


Vissa upplever att de får ökade besvär av soleksem vid graviditet. Ibland kan besvären uppkomma för första gången när man är gravi trots att man aldrig haft dessa problem tidigare. De fleste av oss trives med solskinn. Vi nyter solen når den er der. Vi blir brune og varme og har det deilig.


Norge ligger på topp i verden når det gjelder soleksem. Forbered deg på sommeren og forebygg soleksem ! Utslagen utvecklas från några timmar och upp till några dagar efter att huden har varit i solen. Jeg har i de siste årene fått soleksem.

I sommer fant jeg en solkrem jeg kunne tåle, så det hjalp litt på eksemen faktisk. Fikk ikke så mye da. Har også begynnt å få soleksem av å ta solarium. Det gjør jo så vondt!


Dette begynner å bli ganske plagsomt. Og ser lite pent ut. Normalt forsvinder solseksem forholdsvist hurtigt, men vender typisk tilbage, hvis man påny får for meget sol. Noen som har noen god.


Eksem er en fellesbetegnelse på hudsykdommer hvor huden er betent på grunn av for eksempel allergi, irriterende stoffer eller andre faktorer. Eksem kjennetegnes med rødhet, kløe, flass, små blemmer og tørr hud. Det er mange mulige årsaker til eksem, og årsaken kan variere blant eksemtypene.


Ordet eksem er en samlebetegnelse for flere ulike kløende hudsykdommer. Det kan bland annat leda till röda, kliande prickar på huden och i värsta fall blåsor och utslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg