torsdag 23. august 2018

Vannkopper arr barn

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. Sykdommen forekommer også hos voksne.


Vannkopper arr barn

Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby.


De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Vannkopper er forårsaket av et smittsomt virus (Varicella-Zostervirus). Barn med alvorlige sykdommer bør vaksineres mot vannkopper , da det er en økt smitterisiko.


De fleste får vannkopper som barn og vanligvis bare én gang. Barna som er vaksinert kan likevel få en mild form for vannkopper , men risikoen for komplikasjoner vil være redusert. Vaksinen anbefales vanligvis ikke til bruk i Norge. Det blir vanligvis ikke arr med mindre blemmene blir betente. Det kan skje hvis du klør og plukker på dem.


For ellers friske mennesker er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv. Voksne som får sykdommen blir gjerne hardere rammet enn barn. Viruset kan imidlertid smitte så lenge det kommer nye blemmer.


Hovedsymptomet ved vannkopper er utslett. Arr etter vannkopper - mørke pigmentflekker. Jeg lurer på om det er noen mulighet å fjerne arr etter vannkopper.


Jeg har oppsøkt flere hudklinikker uten hell. Det virker som de fleste klinikkene er entydige når det kommer til at det er ikke mye som de kan gjøre med disse runde vannkopp arrene. Blir det lett arr etter vannkopper ? I boka mi Barnets helse står det at betente vannkopper kan gi arr. Barn med redusert immunforsvar kan imidlertid rammes i mer alvorlig grad.


Noen med erfaringer? Lege bør kontaktes hvis barn under måneder eller voksne over år får vannkopper for første gang. Ved dårlig allmenntilstand (slapphet, sløvhet) eller ved feber over 38°C i 3-døgn eller mer. Ved kraftig hodepine, nakkestivhet, kvalme og oppkast.


Hvis man peller av skorpen før den ramler av selv, så kan det bli arr. Samme gjelder dersom en vannkopp blir veldig betent, det kan også skape arr. For å unngå det må man la være å klø på vannkoppene, og være obs dersom de blir betent. Allergimedisin kan hjelpe på betente vannkopper , ene av mine måtte ha det for å komme seg.


Men jeg har så lyst å fjerne arr etter vannkoppene mine. Hva ellers kan gjøre? Fortsette å smøre krem, samt restylane? Jeg vil gjerne fjerne pigmenteringen og arrene.


Men mange sier det nesten er umulig å fjerne arr etter vannkopper. Altså fjerning av arr kirugisk vil bare gjøre det styggere Er det mulig å legge ut bilder av arret? Se hva du kan gjøre for babyen din. Symptomene er nesten alltid kraftigere hos ungdommer og voksne enn hos barn , og kan forårsake flere komplikasjoner. Ofte er barn syk, i en spesiell risikogruppe er babyer besøkt steder med massemøte av mennesker, spesielt skolebarn og barnehage.


En pasient med vannkopper blir farlig for miljøet to dager før utseendet på utslett og fortsetter å være smittsomt innen en uke etter utslettet har oppstått. Inkubasjonsperioden varer opptil uker. Et par dager før utslettet oppstår, kan barnet få feber og bli slapt, men det er umulig å se at dette vil utvikle seg til vannkopper. Smittsom 1-dager før utbrudd. Blant hjemmemedisinene som bidrar til å fjerne arr etter vannkopper , ofte kalt havtornolje, kakaosmør og askorbinsyre.


De to første produktene er det som smør arr etter vannkopper på huden av barn og voksne. Oljer øker elastisiteten til epidermis, helbreder og fremmer vevregenerering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg