mandag 20. august 2018

Blemmer på tunga voksen

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Blemmer på tunga er vondt både når man skal snakke og spise. Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga. Her er et lite kjerringråd mot problemet.


Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt. Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste?

Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse. Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op.


Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring. Størrelsen varierer også. SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1.


Hva er det som gjør at man får blemmer på tungen sånne små hvite eller rødeprikker. Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle.

Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun.


Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer.


Akutt herpetisk gingivostomatitt. Gir blemmer og sår i tannkjøttet, innsiden av kinnet, på tungen , leppene og noen ganger rundt munnen. Er som regel en gjentakende infeksjon på. Herpes labialis, forkjølelsessår.


Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen. Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. Det vanligste stedet å få blemmer er på tunga og på innsiden av kinnene. Samtidig kan man få et rødt utslett inne i håndflatene og på fotsålene, typisk langs kanten av fotsålen.


I noen tilfeller får man det samme utslettet på rumpe og baksiden av lår, og noen ganger rundt. I så fall vet du akkurat hvor smertefulle og ubehagelige disse bitte små (for de kan virkelig være helt ekstremt små) hvite utskuddene på tunge , lepper eller tannkjøtt kan være. Jeg er en voksen kvinne som aldri har vært borti dette før.

Det begynte på søndags morgen og har bare blitt verre. Begynte med et par normale (vil jeg si) blemmer på tungen. En på hver side trodde jeg. Tenkte ikke så mye over det, men så ble det flere og verre. De som allerede var der, ble større.


Når barn har blemmer på tungen , er årsaken vanligvis ansett for å være hån munn-og klovsyke. Dette er en viral infeksjon som forårsaker blemmer inne i munnen på tungen , samt på føtter og hender. Det er ofte forveksles med hov-og klovsyke, som dyr kan få, men det er. Jeg har prøvd å søke på nettet, men blir ikke noe klokere. Veldig sårt på tunga der de små blemmene er.


På den fremste halvdelen av tunga , både på sidene og midt på. Føles nesten som om man har brent tunga på alt for varm kakao og blitt sår etterpå. Barna kan gå i barnehagen selv om de har utslett hvis allmenntilstanden er god.


Det er uansett stor sjanse for at de andre barna allerede er smittet. Trøske kan oppstå på tungen , tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Blemmer i huden er forårsaket av skade av vevet i huden.


Slike skader kan komme av trykk og slag, infeksjoner, skade på grunn av kulde eller varme, kjemisk påvirkning, eller reaksjoner og sykdommer i kroppens immunsystem. Det hjelper ofte å skylle munnen i en hydrogenperoksydoppløsning. Kjøp hydrogenperoksy f. Det er viktig å være klar over at sopp i munnen kun oppstår hvis det har oppstått endringer i munnhulens kjemi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg