torsdag 30. oktober 2014

Tannverk hodepine

Med tannlegevakt for akutt hjelp. Oslo Tannlegesenter er åpent 8-21. Du opplever tannervebetennelse som tannpine, som kan være forbigående eller konstant, noen ganger kan smertene fremprovoseres og andre ganger oppstå plutselig og uprovosert.


Tannpinen kan også føles som smerter i nabotenner, øret, kjevehulen eller oppfattes som hodepine. Vondt i hodet grunnet tannverk ?

Dette gjelder spesielt der. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. De fleste hodepiner er godartede.


Men hodepine kan også være et symptom på en annen sykdom eller tilstan for eksempel øreverk, tannverk , bihulebetennelse eller problemer med øynene. Det kan gi smerter som minner om hodepine , fordi det løper smertetråder opp fra ørene, tennene og øynene. Hodepine Hva vet vi?


Migrene-pasienter har ofte bruk for medisinsk behandling.

Det finnes mange ulike betennelsesdempende kortisonsprayer. Noen av de vanligste er budesoni flutikason, mometason og triamcinolon. Sprayen inhaleres gjennom nesen en eller to ganger daglig. Vanlige bivirkninger er hodepine eller neseblødning.


Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form. Lege bør kontaktes umiddelbart ved sterk hodepine , stiv nakke, hvis det er smertefullt å se på lys, ved dobbeltsyn eller døsighet og forvirring.


NESESPRAY: Slimhinneavløsende spray kan avhjelpe ved bihulebetennelse, men ikke bruk dem mer enn en uke uten å ha rådført deg med lege. Jeg har en plagsom tannpine som kommer og går. Det kan være borte i dagesvis før det så dukker opp igjen. Det rare er at noen ganger er det i de øvre jekslene på høyre side og andre ganger i de nedre jekslene på høyre side. Noen ganger klarer jeg ikke å lokalisere om det er oppe eller nede, kansk.


Den vanligste årsaken til tannpine, er at det har kommet et stort hull i tannen som går inn til nerven. Det er flere årsaker til tannpine. Andre grunner kan være betennelse i benet under en tann, betennelse i tannkjøttet, eller betennelse rundt visdomstannen eller en sprekk i tannen.

Trigeminusnevralgi er smerter i den ene halvdelen av ansiktet. Vanlig hodepine krever ikke legebehandling, men enkelte mennesker kan være så plaget av hodepine at det er fornuftig å undersøke dem. Sannsynligvis skyldes smertene en irritasjonstilstand i nerven som formidler impulser t. Rotbetennelse Hva er rotbetennelse? Dermed kan bakterier få adgang slik at det kan oppstå en infeksjon (betennelse).


Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Ved langtidsbruk og ved hyppig dosering av smertestillende preparater, slik som tramadol, kan det utvikles mer alvorlig eller oftere hodepine.


Hvis dette skjer, må du ikke øke dosen av legemiddelet, men kontakte legen for råd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg