mandag 20. oktober 2014

Kuldeeksem lår

Kuldeallergi kalles på legespråket for kuldeurtikaria 1. Det er egentlig ikke en allergi, men en overfølsomhet mot kulde 2. Allergien forekommer over hele verden, men kan selvsagt være ekstra problematisk i et kaldt klima som det norske. Jeg tror jeg har kuldeeksem fordi hvis det er kaldt ute og jeg gjør noe aktivitet, f. Jogge, løpe eller bare å gå tur så begynner jeg å klø utrolig mye på lårene og noen ganger resten av beina og magen. Kuldeelveblest, kuldesjokk er her uthevet fordi det er så vanlig i Norge, og kan ha særlig stor betydning for den enkelte.


Sikre tall for forekomst av kuldeelveblest i Norge mangler, men inntrykket er at det må finnes flere tusen personer med slike plager. Jeg hadde det først på ene fingeren, senere kom det på andre fingeren også. Smurte meg mye med håndkrem også gikk det. Det er periodevis, noen ganger kjenner jeg ikke så mye til det - men når et setter igang å klø, klør det sånn at jeg kunne klødd meg til blods om jeg ikke hadde t. Ved alvorlig atopisk eksem som vanskelig lar seg behandle med kremer alene, kan det være aktuelt å bruke legemidler som virker betennelsesdempende eller immundempende i kroppen.


Kortisontabletter kan brukes i kortvarige perioder, og legemidler som inneholder ciklosporin ( Sandimmun ), azatioprin ( Imurel ) og dupilumab ( Dupixent ) kan være aktuelle for lengre tids bruk. Utslett i ansiktet kan forårsakes av svært mange hudsykdommer. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker.


Her kan du se bilder av og lese mer om vanlige årsaker. De fleste kløende udslæt er ufarlige. Tør hud er i sig selv en hyppig årsag til kløe, især hos ældre. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar.


Les mer på Apotek 1. Videokonferanse med legen varer i minutter. Tjenesten leveres i samarbeid med Legevisitt. Vanlig legekonfidensialitet gjelder og samtalen vil ikke bli tatt opp. Finnes det effektiv kuldekrem? Jeg kan få kuldeeksem på hendene på vinteren og nå leter jeg etter en bra krem som kan beskytte huden mot kulde.


Men det er jo stort sett vann i alle kremer jeg har sjekket. Må være lett å ha med pa. Blant menn er tallet 1-prosent 1. En av forklaringene er at mange flere jenter enn gutter tar hull i ørene og har piercing i ung alder, samt at de oftere er eksponert for belter og knapper. Snakk om løst og fast med andre Mammanettere.


Cryo fjerner fett uten kirurgi - naturlig og helt permanent. Reduserer cellulitter, oppstramming, ansiktsløft, anti-age og leppevolum. Cryo kan fjerne muskelspenninger, redusere smerter og betennelser. Fått virus av å se på porno Har en slags merkelig virkelighetsfølelse. Hva kommer dette av?


Jeg vil få tynnere overkropp, mindre pupper, og få vekk valkene på ryggen, og litt større lår men vet ikke hvordan? Hjernehinnebetennelse har utslettet som ikke lar seg presse bort. Barn og ungdom med denne sykdommen har høy feber og veldig dårlig allmenntilstand.


Det som ser ut som utslett, er egentlig bloduttredelser i huden, sier overlege Camilla Moger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg