fredag 3. oktober 2014

Frosne reker gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kan gravide spise frosne reker ? Feks fra frysedisken på Rema.


Vi pleier å ha det på nyttårsaften.

ChristinaW Glad i forumet. Jeg hadde dilla på reker og spiste det minst tre dager i uka da jeg var gravid. Heldigvis er det ikke farlig. Men når det er sagt så var det jo sånn sett fint av han å si ifra, bare at han tok feil.


Kunne jo være du stod der med spekemat og ikke visste. Er jo nok av de som ikke får med seg forskjellige ting. En pose med ferdigblandet salat kan tilsettes kyllingbiter eller skinkebiter.


Den samme nytten kan frosne eller hermetiske grønnsaker gjøre.

Til begge deler kan du spise grovt brød. Bruk fisk både som pålegg og middag. Fisk er spesielt sunt for gravide fordi fisk er rik på omega-fettsyrer, D-vitamin, selen og jod.


Er det en pose ferske reker fra den lokale fiskeren du har, er selvsagt tineproblemet løst. Men ikke alle har en fiskehavn å gå til, ei heller tid til å rusle ned på brygga. Ofte kan det være vanskelig å få tak i ferske reker i butikken også, eller så er det kjempedyrt.


Frosne reker , derimot, er det mye av - og ofte er det billig også. Den raskeste måten å tine dem på uten at de blir seige, er å bruke kaldt vann. Det høres kanskje rart ut å tine i kaldt vann, men tenk på at frosne reker er enda kaldere enn kaldt vann, og så blir det ikke så rart.


Fyll en stor bolle med kaldt vann, ha i rekene og rør godt rundt i ett til to minutter minutt. Og om du noen gang har lurt på hvorfor ferske reker er mindre enn frosne reker , er dette fordi frosne reker fanges av store fabrikktrålere, som sorterer rekene etter fangst. Ferske reker fanges av små trålere som ikke sorteres i den grad som det gjøres med frosne reker. Størrelsen på rekene indikeres av nummer, som er antall reker per kilo. Krysser du 90-rekersgrensen regnes dette for å være relativt små reker.


Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer. Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær.

Etter min mening er vann helt tabu å bruke for å tine reker. Sv: Er reker farlig under svangereskapet? Gravide bør heller ikke spise påleggene Svolværpostei og Lofotpostei, som inneholder prosent fiskelever. Gravide kan spise alle typer fisk og skalldyr, bortsett fra: Blåkveite over kilo.


Fakta om vskebalanse og prestasjon Generelt drikker idrettsutvere ca. Forkjlelse, halsbetennelse og rebetennelse er nesten dobbelt s. Gravid jente (14) skte asyl sammen med mannen 2. Alle importerte fryste br m kokes - SiDE2. HELLE BORNSTEIN Oppskrift p salat med reker.


Har lest at det er trygt spise spekemat som gravid s lenge det er et godt. Midwife og Jordmor Siri svarer:. Her finner du nettpraten fra jordmor siri fb livechat Jordmor Siri podcast finner du her på Soundcloud eller i Itunes. Jeg skal snart feire 40-årsdagen min, og vi blir rundt gjester. Men siden det er en rund feiring tenker jeg det er artig å gjøre li.


Ingenting er vel bedre enn ferske reker med loff, sitron og aioli, men reker kan brukes i mange ulike retter. Reker inneholder mange gode næringsstoffer som protein, vitamin vitamin Bog selen som er bra for kroppen. Skal du ha reker som eneste rett anbefaler vi å beregne 4gram per person dersom du kjøper store reker.


Han synes ferske reker smaker aller best, men han spiser også gjerne frosne reker. Det kan være en utfordring å tine de frosne rekene, spesielt hvis klokken har løpt litt fra deg. Det tar nemlig mer tid enn man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg