tirsdag 14. oktober 2014

Strømutgifter varmekabler

Vi fikser varmekabler! Lavtbyggende og tradisjonelle varmekabler. Bunnpressede priser og rask levering! Vann og avløpsrørene er produsert for å hindre frost, eller for enkelt å kunne tine frosne rør. Riktig bruk av varmekabel gir lave strømutgifter.


Bor i en stor leilighet på 1kvm som fyres med elektrisitet. Varmekabler i alle gulv. Og mange har strøm som støtteoppvarming, enten det gjelder varmekabler på badet, ekstra panelovner, eller for å varme opp oljefylte løse radiatorer. La dørene stå åpne Det er åpent og inviterende med vidåpne dører, men i den kaldeste årstiden, bør dere holde dem lukket. Alternativet er jo å ha en annen varmekilde, så strømmessig vil du ikke spare noe på å droppe det - muligens vil du nok bruke mer fordi varmen jo gjerne stiger, som igjen gjør at det blir kaldere på gulvet = muligens bruke mer strøm til å varme hele rommet fremfor å kanskje klare seg med en grad eller to mindre pga gulvvarme.


Dekke strømutgifter til el-bil? Vi har en ansatt som lurer på om vi som arbeidsgiver kan dekke hans strømutgifter i forbindelse med at han lader el-bilen (firmabilen) hjemme? Ja, når det er snakk om firmabil, kan strømutgiftene dekkes uten at det medfører noen form for ekstra beskatning ut over den vanlige firmabilbeskatningen. Dere som har på varmekabler på badet på sommeren, hvor mye strøm trekker de?


Strømutgifter varmekabler

Ca grader på badet og grader i resten av leiligheten. Er man bortreist på sommerenhar det lite for seg åha elektriske varmekabler på, men når man kommer tilbake bør man heve temperaturen forsiktig, sier Nesje. Generelt har folk det litt for varmt på badet, mener han. Man kan spare strøm ved å senke temperaturen en grad eller to hele året.


Det finnes en rekke ulike muligheter for varmekabler i gulvet. Det kan støpes, legges i plater eller det kan benyttes varmefolie. Felles for alle er at EL-PROFFEN anbefaler å benytte ”intelligente” termostater som gjør det mulig å senke temperaturen i varmekablene, om natta eller i dagtimene når familien er borte fra boligen. Hovedkilden til oppvarming for rundt prosent av husholdningene er basert på strøm, enten ved elektriske ovner, med prosent, varmekabler , med prosent, luft-luft varmepumpe, prosent, eller sentralfyr med strøm. De fleste kan spare flere tusen i årlige strømutgifter.


Strømutgifter varmekabler

Strømforbruket og oppvarmingskostnadene er forskjellige fra husstand til husstand. Nedenfor kan du beregne dine strømutgifter ved ulike geografiske områder, leverandører og avtaler. Kjæresten min mener jeg bør skru av varmekabelen og heller bruker ovn. Jeg har brukt varmekabler for det meste. Hva trekker mest strøm av varmekabler eller ovn?


Nå bor jeg i en kjellerleili. Gjelder uansett strøm, men tar varmekabler som eksempel. På kvelden kl setter jeg kablene til 35grader, og på morgenen kl setter jeg kablene til grader.


Strømutgifter varmekabler

Hvordan er strømforbruket? Så kl igjen skrur jeg opp til 35grader, osv. Jeg lar kablene stå konstant på 35grader. Det har vært ca dager stopp på anlegget totalt, fordelt på en sirkulasjonspumpe som måtte byttes og overtemptermostat som var ødelagt. En fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv.


Ingen støpemasser, lav byggehøyde og en rask varme som er lett å regulere. Holder seg under parkettleverandørenes krav til 27oC , forutsatt at man ikke dekker til gulvet med f. Min bolig er på 230m har fire panelovner, to varmepumper, varmekabler i golvet i nesten alle rom, to bad der begge har dusj mens ett har badekar, to kjøleskap, en fryser, mye lys inne og ute. Boligen er fra 90-tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg