torsdag 9. oktober 2014

Betent inngrodd hår underliv

Når håret ikke kan nå overflaten, fortsetter det å vokse under huden i motsatt retning av sin naturlige vekst. Det er på dette stadiet at de fleste av oss merker at vi har et inngrodd hår. Det å fjerne inngrodde hår er ingen enkel oppgave, og gjør du det på feil måte kan det være smertefullt. Hårfjerning, spesielt barbering, er en vanlig årsak til tilstanden. Inngrodd hår kan være plagsomt, men ofte kun av kosmetiske grunner.


Et inngrodd hår er et hår som krøller seg tilbake og går ned i huden. Vær obs på at dette ikke skal på selve slimhinnene i underlivet , og dette bør. Inngrodde hår er ikke farlig, men det kan være veldig plagsomt og smertefullt. Har i forbindelse med dette fått noen. Så hvordan kan du unngå å få inngrodde hår til å begynne med?


Hvis du ofte barberer eller vokser underlivet har du kanskje opplevd å få et inngrodd hår , som både kan være irriterende og ubehagelig. Dette skjer når håret vokser litt ut, før det gjør en helomvending og setter kursen innover igjen, noe som ofte resulterer i en kviseaktig byll (papel) som kan gi rød hu hevelse og ubehag. Lønning, lege og forfatter av Frisk Hud.


Døde hudceller kan stoppe til poren hvor håret skal komme ut, slik at det blir vanskelig for håret å trenge gjennom, sier hun. Ikke glem at overholdelse av barberingsregler og riktig ansiktspleie, minimerer problemet med inngrodd hår. Ingroet hår er betent. Svært ofte barbering uønsket vegetasjon er komplisert av det faktum at inngrodd hår blir betent.


På huden dukker opp et lite tuberkul, inne som du kan se håret. Ethvert trykk på komprimering forårsaker smerte. Nå er jeg ikke gigantisk flink i anatomi, men er det et inngrodd hår som er blitt betent ? Isåfall bør du gå til lege og få gjort noe med den der.


Med mindre det går over etter et par dager da. Det krøllete håret bøyer seg lettere mens det vokser, og det kan derfor lett bli liggende feil under huden. Om du ikke har krøller, kan du også fremprovosere inngrodd hår ved feil hårfjerningsteknikk, slik at håret vokser ut med en liten bøy eller i feil retning og dermed butter i huden, sier. Hvert enkelt hår på kroppen vokser i en egen hårsekk, follikel. Follikulitt betyr at det er en bakterieinfeksjon i en eller flere slike hårsekker.


Slike infeksjoner kan være overflatiske eller dype. Overflatiske betennelser gir ubetydelige plager. Vanlige symptomer er smerter og hevelse og noen ganger fører betennelsen til en infeksjon som gjør at det utskilles puss fra kanten av tåneglen. Identifikasjon av inngrodde hår.


En inngrodd hår i kjønnshår regionen kan ligne en kvise eller rød cyste. Hvis det ser ut som en kvise, men er som varer lenger enn en kvise vanligvis gjør, kan det være en inngrodde hår. Du kan bruke hårfjerningsbehandlinger, kjøpt over disk på et stoff butikken, for å bli kvitt. Har en fått betente eller inngrodde hår , bør en la dette området være i fred.


Det kan lett bli mer betent om en presser, pirker på hårene eller fjerner de med pinsett eller høvel. Hvis det har blitt litt betent er det vanskelig å få tak i det, men det pleier å hele fortere når jeg har fått det ut. Jeg skrubber alltid huden grundig der jeg barberer, for å redusere inngrodde hår , og det funker godt for meg.


Sjelden det oppstår. Mange plages i løpet av livet av en smertefull, inngrodd stortånegl. Tilstanden er en svært vanlig årsak til legebesøk. Ved riktig negleklipping kan man i stor grad unngå at problemet oppstår eller kommer tilbake.


Hei hei :-) Jeg er en jente på år som sliten med en inngrodd tånegl. Den har vært betent i over år i strekk. Jeg har vært hos legen mange ganger, han har sakt at det beste å gjøre er å fortsette med grønnsåpe-bad og bare holde ut litt til. Fotbad med grønnsåpe kan prøves de første par ukene, ti minutter tre ganger om dagen.


Inngrodd tånegl kan man som regel behandle selv, og kirurgi brukes sjeldent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg