tirsdag 14. oktober 2014

Hva svarer man på hva er dine svake sider

Spørsmål om dine svake sider er svært vanlig i et jobbintervju. Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar. Det er det teiteste spørmålet jeg vet om på intervjuer.


Enda verre synes jeg det er når man svarer sånne dårlige sider som egentlig bare er positive i jobbsammenheng, det synes jeg bare er tull.

Si at du kan være litt rotete, f. Hvis du blir spurt om dine sterke og svake sider. Legg vekt på : Du kjører ikke et eget løp, men vil forhøre deg rundt og trekke inn andre i dine avgjørelser. Du både verdsetter - og lytter til - innspill fra kolleger. Er du for selvsikker?


Du kan mene hva du vil om selve spørsmålet, men du vet det kommer, og hva du svarer kan bli avgjørende. En grunnregel du bør huske på hver gang du kommer med påstander om din egen kompetanse, er å underbygge det du sier med konkrete eksempler. Begynn med å svare direkte hva dine sterke sider er , for så å lage en naturlig overgang til en historie som demonstrerer de aktuelle egenskapene eller ferdighetene.

Når det kommer til jobbintervjuet får man ofte spørsmål om sine sterke og svake sider. Spørsmålet forårsaker både usikkerhet og stress for mange, og svaret kan faktisk avgjøre om du får jobben eller ikke. Hva er dine største svakheter? På karrierenettstedet Wetfeet.


Hei alle sammen Skal på jobbintervju, og både gruer og gleder meg til det. Man svarer da ikke oppriktig ærlig på dette spørsmålet. Håper virkelig de ikke spør om dette. Vet liksom ikke om jeg har noen negative sider i jo. Dermed finner du ut hva personalsjefen ser etter, og kan grundig ramse opp lignende oppgaver du har utført med stort hell.


Dine sterke og svake sider ? Selvbeskrivelsesspørsmålet er en klassiker i de fleste jobber. Et av standardspørsmålene på jobbintervjuer er nevn sterke, og svake sider Hva svarer man da? Når man viser sine negative sider , viser man at man er ærlig og at man har selvinnsikt.


I jobbintervju kan man bli spurt om hva som er ens svake sider , - hva svarer man da? Jeg mener dette blir. Mine svake sider er at jeg er litt distrè og veeldig perfeksjonist.

Hvordan unngå å spolere sjansene, men klare å fremstå best mulig – også her? Vi stiller ikke spørsmålet for at vi skal ta deg slik at du ikke får jobben, men for at du kan vise at du klarer reflektere over egen adfer sier bemanningsrådgiver Torill Guzman i rekrutteringsselskapet Adecco. De likte så klart det. Dette spørsmålet dukker som oftest opp.


Vi har dem alle, også de som intervjuer deg. Men hva skal du egentlig svare? Det er blank løgn, noe som ikke sømmer seg, verken i det daglige, eller i en intervjusituasjon.


I et perfekt svar forteller du om hvordan du har jobbet fokusert med å bli bedre på det aktuelle området, og hvilke resultater det har gitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg