tirsdag 14. oktober 2014

Boller uten kardemomme

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt.


Besøk en av våre butikker! Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen.

Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Bakte bollene i dag (assisterte egentlig bare to 4. klassinger) og fikk boller luftige som heliumballonger. Bollene hevet seg så mye at ujevnhetene fra litt utrente barnehender forsvant.


Lagde halv porsjon, brukte pk tørrgjær (for søt bakst) i melet, noe mer mel og melis, og mye mer kardemomme enn oppskriften. Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett ts salt. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.

Trill ut fine, runde boller. Hasteboller er veldig myke og gode boller , som i tillegg er svært raske å lage fordi de er laget med bakepulver i stedet for gjær. Deigen trenger derfor ingen heving.


Barn pleier å elske disse bollene, -og særlig hvis du setter dem i papirformer med ulike farger og mønster. Oppskriften rekker til stk. Melk og smør er byttet ut med vann og rapsolje og dette uten at smaken eller saftigheten er borte.


Vi har til og med litt havregryn i deigen, så de er grove. Dette gjelder alle våre boller. Ingen usunne fettsyrer, men heller mye av de sunne, deriblant omega-3. God morgen, og god påske! Har lyst å bake boller til jr i dag, men jeg har ikke kardemomme.


Blir det godt uten ? Jeg må bare sende en kommentar, og virkelig skryte av en fantastisk oppskrift! Jeg har aldri fått så gode boller før! Jeg var litt redd de ikke ville bli så god da jeg oppdaget at jeg var gått tom for kardemomme , og i tillegg ikke kan bruke vanlig sukker, men det gjorde ingenting for de ble så saftige og smakfulle uansett!


Hveteboller uten egg og melk. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette.

Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak! Nærmere “hveteboller” uten bruk av mel eller gjær kommer du neppe. Di er lavkarbovennlige og et godt alternativ til å nyte en bolle eller to med krem til fastelaven. Ferdig revet mozzarella inneholder litt potetmel, derfor skriver jeg lavkarbovennlig.


Det utgjør utrolig lite på boller , men føler for at jeg må opplyse om det. Bolledeigen er uten melk eller smør. I stedet bruker vi rapsolje og havregrøt. Og det blir verdens beste boller.


Kok opp vannet og hell over havregrynene. Denne oppskriften gir cirka boller. La det kjøle seg ned. Da kan du gå litt ned på gjærmengden.


Bak ut som vanlig, men fordi deigen er kald må du beregne litt lenger tid til etterheving. Skillingsboller uten sukker, ca. Ligner litt på hvordan en venninne av meg hadde det. For henne var det angst og depresjon.


Da det ordnet seg med kognetiv terapi og medisiner, forsvant alle de fysisk symptomene også. Uansett om dine symptomer bunner i noe fysisk eller psykisk synes jeg du skal forsøke å få timer hos en psykister. Absolutt verdt å teste denne oppskriften.


Disse hvetebollene er også uten egg, perfekt for de som er allergiske. Måleenhetene er heller ikke oppgitt i gram, men i desiliter eller tilsvarende. Rull runde fine boller og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form som er ca. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca.


Pensle med egg og stek på 1grader i ca. Server dem gjerne lune og med melisglasur. Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin.


Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. Du kan også elte deigen for hånd. Ha deigen over på en melet overflate, del den i like store emner og trill boller.


Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. Avkjøl bollene på rist. Sett ovnen på 2°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg