fredag 17. oktober 2014

Hvordan fjerne sopp på tunga

Hvordan oppstår sopp på tungen ? Hvorfor har du plutselig fått sopp på tungen ? Sopp på tungen oppstår hvis du har for høy konsentrasjon av det som kalles candida- sopp. Dette er en sopp som lever naturlig i slimhinnene, men blir konsentrasjonen av soppen for høy, vil dette resultere i et hvitt belegg på tungen , eller innsiden av kinnene. Sopp eller trøske, som det ofte kalles, ses som hvitt, litt tykt belegg på barnets tunge. Det kan være hvite flekker med dette belegget rundt omkring inni barnets munn, og noen ganger på leppene.


De fleste babyer er litt hvite på tungen , dette er som regel melkebelegg. Et generelt hvitlig belegg på tunga er veldig vanlig. Dersom belegget ikke forsvinner etter du har pusset både tenner og tunge en ukes ti kan du få en tannlege eller lege til å se på det.


Det finnes egne tungebørster å få kjøpt på apoteket, men du kan også bruke en vanlig tannkost. På morningen har jeg noe guff (hvitt som ligner snørr, bare det er helt hvitt) nederest i munnen ved siden av jeksla. Samler seg der, så driver og priker for å fjerne det om morran. Så lurer på om jeg kanskje kan ha fått sopp i munnen? Og hva gjør ejg for å få dette bort?


Hvordan fjerne sopp på tunga

Kaffe og nesten all mat svir på tunga. Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp.


Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon, og sørg for å få riktig behandling. Har et problem hvor jeg får et slags hvitt belegg på tungen i tide og utide.


Spesielt mye midt på tungen helt bak. Det er blitt gradvis værre og nå ser det ut som et belegg midt på den innerste halvdelen av tungen og kun en hvit farge som forsvinner mer og mer jo lenger ut på tungen jeg kommer, men det kan ikke skrapes bort. Holder du kontroll på fuktigheten i boligen din, vil du ikke få råte, muggsopp, hussopp eller annen type sopp , ifølge ham. Har du, derimot, allerede merket spor etter sopp hjemme, trenger du ikke å få panikk med det samme.


Videre kan du lese om alt du trenger å vite om mugg og hvordan du fjerner det. Hos barn kan man pensle stoffet på slimhinnen med en q-tip. Hvis et ammende spedbarn får soppinfeksjon, bør også morens brystvorte behandles med soppkrem (klotrimazol krem). Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Når har jeg greid å gå det soppangrepet på tunga.


Hvordan fjerne sopp på tunga

Tunga er blek, bortsett fra noen røde områder. Hvite belegg her og der på tunga. Brennende smerte og det er vondt å snakke og å spise.


Er det noe jeg kan få kjøpt på apoteket i dag som kan lindre smerten til jeg får kontaktet lege etter helgen? Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har. Det er likevel ikke alle som har plager av det.


Hvordan fjerne sopp på tunga

Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter. Symptomene er blant annet at man får et gråaktig belegg på tungen og små hvitgule prikker i munnen. Noen ganger, babyer og barn utvikler et hvitt belegg eller hvite flekker på tungen når de tar antibiotika som Amoxicillin.


Dette skjer fordi det antibiotiske dreper av noen av de gode bakterier i munnen, slik at sopp å gro på tungen. Dette går ofte seg selv kort tid etter kurs av antibiotika er ferdig. Det finnes mer enn tusen former for muggsopp, og mugg kan forekomme i mange forskjellige farger - som rø gul, grønn, grå og svart.


Hvordan fjerne sopp på tunga

Hvis du tror at du har sopp i munnen, bør du kontakte din allmennpraktiserende lege eller tannlege. Muggsopp oppstår fra soppsporer som. En rekke andre sykdommer kan gi lignende bilder, men skal behandles annerledes. Hos spedbarn stilles diagnosen som regel på det kliniske bilde, evt. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror.


Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Corsodyl dreper bakterier og visse typer sopp og virker desinfiserende. Corsodyl brukes for å forebygge bakteriebelegg på tennene, tannkjøttbetennelse og andre infeksjoner i munnhulen når mulighetene for å opprettholde god munnhygiene på annen måte er nedsatt eller når spyttsekresjonen er nedsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg