torsdag 16. oktober 2014

Abortloven endring

Vedtok endringer i abortloven. Til tross for kraftig motstand vedtok Stortinget i natt en innstramming som utgjør den første endringen av norsk abortlov på år. Hun sier at endringen i abortloven er en milepæl. Selv om saken ikke gjelder så mange tilfeller, sier hun at vedtaket endrer kvinnens ubetingede rett innenfor de tolv første ukene. Det blir en vesentlig endring , sier hun.


Da Granavold-avtalen ble fremforhandlet, fikk KrF gjennom en endring i abortloven om fosterreduksjon, men Frp sier nei til forslaget. Jeg kan ikke stemme for innskrenkninger i abortloven , sier hun. Fpu-formann Bjørn-Kristian Svendsrud avviser kategorisk at Frp kan gå med på en endring av abortloven. Men hva tror du om muligheten til å få gjennom en endring i abortloven i Stortinget? Først må det bli en eventuell enighet i forhandlingene, så får vi se, sier Solberg til Dagbladet.


Derfor vil de ikke endre abortloven I morgen er det ventet at tusenvis av kvinner og menn samles for å protestere mot endringer i abortloven. Vi har spurt et knippe kvinnelige samfunnsdebattanter. Nemndlege Ingebjørn Bleidvin tror at en endring i abortloven slik KrF foreslår, vil medføre en større belastning for kvinner som ønsker å ta abort etter uke 12.


Abortloven endring

Selv om man samtidig gjør kvinnens egen vurdering og sosiale situasjon viktigere, vil en slik endring fortsatt oppfattes som diskriminerende fordi vurderingen fremdeles ses i relasjon til egenskaper ved fosteret. Det er uheldig at abortloven trekkes inn i forhandlinger om et mulig regjeringssamarbeid. Høring av forslag til endringer i abortloven - fosterreduksjon. Helse- og omsorgsdepartementet sender på høring forslag til endringer i abortloven for å regulere adgangen til fosterreduksjon. Departementet ber om merknader til forslaget innen 2. Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst.


Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Hundrevis demonstrerte mot endring av abortloven. Mange hundre mennesker møtte opp for å vise at de ikke ønsker noen innstramminger.


Her demonstreres det mot innskrenking av abortloven. Sunniva Rebbesta Lovdata Del artikkel. Høie ba departementet se på endringer i abortloven Rett etter at KrF varslet abortkamp i høst, satte helseminister Bent Høie departementet sitt i gang med å se på hvordan abortloven kunne.


Kva er fosterreduksjon? Også i KrF er det skepsis til om partiet kan vinne fram. Det foreslås ny § 2a i abortloven. Ny bestemmelse innebærer at kvinner, før utgangen av 12.


Denne beslutningen skal tas av en nemnd. Helsetilsynet støtter ikke dette forslaget til endring av abortloven. Vi har nå en historisk sjanse til å endre abortloven , sa Ropstad senest på KrFs dramatiske landsmøte fredag.


Bakteppet er at statsminister Erna Solberg har sagt at hun er villig til å diskutere endringer i abortloven med KrF. Ifølge VG har Høyre nå lansert en mulig endring i den såkalte Downs-paragrafen, abortlovens paragraf 2c. Det er ikke flertall i Stortinget for noen endring av abortloven , slår SV-leder Audun Lysbakken fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg