tirsdag 7. oktober 2014

Skuffkake med kulturmelk

Skuffkake med kulturmelk

Sjokoladekake med kefir er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne. Se også oppskrift på Konfektkake i langpanne, som er en basert på en lignende oppskrift. Oppskriften er til stor langpanne.


Skuffkake med kulturmelk

Saftig krydderkake med kulturmelk. Krydderkaken til Elisabeth Nyeng smaker himmelsk med et lag nypesyltetøy på toppen. Server gjerne krokanis ved siden av. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Skuffkake med kulturmelk

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Med porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt.


Så kjedelig at du har dårlig erfaring med å bake. Det som er viktig når du baker en kake med natron,som her, er at du rører sammen det tørre før du har i det våte. Ellers vet jeg jammen ikke hva det kan skyldes at du får en rårand. Prøv den én gang til før du gir opp hele kakebakingen #128578; Lykke til! Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.


Ha melblandingen i eggedosisen vekselsvis sammen med melken og det smeltede smøret. Rør til du får en jevn røre (bruk gjerne kjøkkenmaskin), men ikke rør mer enn strengt nødvendig. Kle en stor langpanne (min er 40×cm) med bakepapir og hell røren oppi. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing.


Tips: Skjæres opp i biter og serveres naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av. Skuffkake - Ingredienser600g hvetemel 600g sukker dl. Fyll: 125gsmør 2ss. Jeg syns at det er fantastisk herlig å fylle kjøkkenet mitt med duften av nystekt krydderkake!


Hvis du er glad i nøtter, må du gjerne drysse hakkede hasselnøtter eller andre typer nøtter på ostekremen før du deler kaken i biter. Den fine gamle randformen etter bestemor, fikk komme frem fra skapet og “gjorde” i grunn hele kaken. En riktig så søt liten kake altså, som smakte godt med litt pisket krem på siden. Doblet mengden med kanel. En saftig langpannekake med smak av krydder og sjokolade.


Jeg fikk denne oppskriften i studietiden av en kompis som studerte jus. Ikke rart at rettsvesenet går treigt, dersom de sitter og spiser denne lekre kaken, tenkte jeg. Sett bakerovnen på 1gr. Start med å smelte smøret. Hell kulturmelk i en stor bolle.


Skuffkake med kulturmelk

Ha i natron, og la dette svelle et par minutter. God mandag, folkens! Helgene er så travle at jeg sjelden rekker å sette meg ned for å gjøre noe som helst. Men nå har jeg tid til å dele denne oppskriften på en deilig langpannekake! Veldig enkel å få til og saftig og god på smak.


Vi hadde den med på familiedag i klassen til sønnen min og alt forsvant. Skal bake en kake og ha med på kontoret til bursdagen min neste uke. De fleste har med sjokoladekake så andre varianter hadde jo vært greit men sjokoladekake funker det også.


Det viktigste er at den er enkel å lage (er ikke flink til å bake) og selvfø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg