tirsdag 14. oktober 2014

Smerter i høyre side av magen under ribbeina

Smerter i området under magen på høyre side kan være relatert til allergi eller tarmbetennelse. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer, er det beste tiltaket hvile og fysioterapi. Det er to punkter som jeg kjenner smertene på.


Symptomer: Ubehag øverst til høyre av magen , under ribbeina. Smerten er plutselig og intens, spesielt etter at du har spist noe som inneholder fett eller fløte. Det sitter høyt oppe, nesten på toppen av ribbeina. Jeg har hatt smertene i en ukes tid.


Hei, jeg har den siste måneden opplevd en gradvis økende følelse av ubehag og trykk i området under de nederste ribbeina på venstre side. I begynnelsen var plagene av en karakter som gjorde at jeg fint kunne fungere i jobb og studier, men de siste to ukene har plagene forverret seg. Innsendt spørsmål ­intense smerter høyre side under ribbebein fra front mage, rundt siden og bak under ribbebein bak i rygg, verker liksom igjennom fremme i kroppen og ut bak i rygg, må trykke hard for å lindre smerten og da blir jeg tungpustet og ikke orker å snakke, sliten, uvel , føler liksom meg ikke bra inni kroppen , har gått egentlig veldig lenge med verken over et år men komt.


Vedvarende smerter som ved gallesteinsanfall, som er ledsaget av feber. Smertene flytter seg senere til et område lokalisert under ribbeina på høyre side. Magen er øm i dette området og ofte får man kvalme og oppkast. Galleblærebetennelse kan ses uten at man har gallestein. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.


Alle artikler i NEL og på NHI. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vondt på høyre side under ribbeina som går bak mot ryggen. Merket på slutten av dagen at jeg hadde smerter som gikk fra ryggen og forover i magen ,. Smerter under ribbena og på høyre side av magen , kan tyde på smerter i magesekken, eller har noe med fordøyelsen å gjøre.


Ofte kan veldig sterke, sure eller fet mat utløse slike stikkende smerter. I snart år har jeg hatt en følelse, hver dag, hele dagen, i området der leveren ligger. Det kan spesielt ha med galleblæren å gjøre.


Konkret ligger ubehaget rett under (altså på innsiden) av de to nederste ribbein på høyre side av buken. Noen ganger kjenner jeg det bobler der og når jeg trykker der så breker jeg meg av og til. Har vært hos legen mange ganger og tatt bl. Er til tider plaget av ubehag og enkelte ganger smerter øverst i magen , rett under ribbeina.


Rett under der ribbeina slutter liksom). Dette er spesielt om morgenen like etter at jeg har stått opp. Men da hjelper det å drikke noe, akkurat som om det løser opp. Var plaget av det samme for et år siden også. Dens betydning kan ikke overvurderes, fordi leveren er ansvarlig for å rense blodet for giftstoffer og nøytralisering, samt gi viktige metabolske prosesser.


Og hvis et sår høyre side under ribbene, kan det være en indikasjon på en farlig sykdom. Har konsumert mye øl de siste årene, og tror jeg skjønte for sent at det er alkoholen sin skyld. Har ikke drukket noenting på uker, smertene er en tanke bedre, men ikke mye. Tror uansett jeg er på rett vei, men er fryktelig nervøs.


Jeg går for tiden rundt med konstante smerter under ribbeina på høyre side , og husker ikke helt om jeg hadde noe lignende ved de forrige svangerskapene. Høres det kjent ut for noen av dere? Hvorfor får man vondt under ribbeina på begge sider ? En vanlig årsak til smerter på innsiden av begge skulderbladene og videre ut mot ribbeina er en svak serratus anterior muskel og stram muskulatur i rhomboideus og iliocostalis muskulaturen – dette forekommer ofte i kombinasjon med leddstivhet i brystryggen og ribbeinsfestene. Jeg vet ikke om det er det samme, men jeg har i mange år vært plaget med vondt i siden. Det hjelper litt å strekke ut, men blir aldri helt bra.


Legen min sier at det er muskelsmerter, og at det skal være nok å ligge på gulvet å strekke ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg