onsdag 4. desember 2019

Vondt å ligge på siden gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Soverommet skal være kjøligere enn vanlig når du er gravid , fordi du svetter mer.


Får du klager fra sidemannen får du gi ham et par ullsokker! Mot slutten av graviditeten kan det være ubehagelig å ligge på ryggen, og det kan faktisk skade fosteret. Kan da snu meg fra side til side uten å måtte flytte rundt på puter etc.

Om du ikke får vondt av å ligge på ryggen, eller merker noe til svimmelhet, kan du jo gjøre det. Jeg ligger enda på ryggen, men da med litt støtte av puter under rumpen på hver side , og to puter til hodet. Vondt å ligge på siden - Graviditet, spedbarn og. Det er disse hendelsene man nå håper å ha kommet nærmere en forklaring på. Norske gravide kvinner har i lang tid blitt frarådet å sove på ryggen på grunn av faren for vena-cava-syndromet.


Syndromet oppstår når livmoren presser på venen som fører blodet tilbake til hjerter fra bena. Hvis du sliter med søvnen, er det beste tipset å slappe av og godta at dette er helt vanlig når du er gravid. Man må prøve å ikke se på det som et problem, men akseptere situasjonen, sier legen.


Det er nemlig helt normalt å sove mindre når man er gravid.

Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt. Er du gravid , er valg av side du sover på viktig. Det å sove på høyre side kan faktisk forverre plagene.


Gravide har ofte svært god nytte av en lang pute mellom ankler, knær og mellom armene slik at de får en god støtte. Mange gravide har plager i bekken og korsrygg, samt halsbrann, og da er det mest behagelig å ligge på venstre side. Hei lurer på om det er andre som får vondt i magen av å ligge på siden om natten.


Jeg våkner opp med utrolig vondt i magen om jeg har ligget for lenge på en side om natten, da må jeg opp å gå litt før det roer seg igjen. Redd for at barnet i magen blir skvisa inni der når jeg ligger på siden. Ligge på magen gravid.


Jordmor Berit Hembre ved jordmorlykkeliten. Vondt og smerter i hoften når jeg ligger på siden. Ved dysfunksjon i hoftens muskel- og leddfunksjon så kan man oppleve smerter i hoften når man ligger på siden. Mulige årsaker kan være hofteleddslitasje (cox artrose), slimposeirritasjon eller for stramme (og svake) muskler i siden av låret og hoften. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Men gravide bør prøve å sove på venstre side , noe som ifølge de amerikanske ekspertene er det beste for blodsirkulasjonen. Og snorkere kan med fordel ligge på siden framfor på ryggen.


Stram musklene i rumpa og magen og løft hoftene til kroppen danner en rett linje fra knær til skuldre. Hold i noen sekunder før du går rolig tilbake til utgangsposisjonen.

Merk: Løft rumpa ved å presse hælene mot bakken. Childs pose - Balasana Start på alle fire. Hmm, hatt noe av det samme i natt og dag tidlig. Men også mot mage og stråling til alle kanter.


Hadde tilfeldigvis time hos gyn i formiddag, hun mente det var muskulært. Enten knyttet til rygg eller bekken. Jeg har vondt i brystet på venstre side. Jeg klarer ikke å ligge på venstre side - det gjør veldig vondt.


Har aldri hatt dette før og det har kommet i løpet av dagen i dag. Tok smertestillende, men det hjalp ingenting. Trodde kanskje jeg hadde strekt en muskel på trening men det begynte å gi seg men har nå kommet sterkere tilbake.


Smerten minner om muskelstrekk, det er vondt å ligge på siden. Hadde sex i går kveld og i dag var det vondere ? De var for myke for oss. Måtte rett og slett byttes ut. Nå har vi hver vår madrasstype, en Jensen og en fra IKEA.


Det er ikke alltid høy pris på madrassen borger for god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg