fredag 6. desember 2019

Tidlig ultralyd kongsberg

Bestill drømmeferien med Agoda. Gratis avbestilling! Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! D ULTRALYD FOR GRAVIDE.


Vår jordmor Trine Sørby tar to- og tredimensjonale bilder og videosnutter (4D) som du får med hjem på en minnepinn.

D- og 4D-bilder fremstilles best mellom svangerskapsuke og 28. Hun som tok den ultralyden jobber for øvrig også på føden på sykehuset. Har vært veldig fornøyd med tidlig ul i Drammen, om ikke det blir for langt. Alle foster har da en liten væskebrem under huden i nakken som kalles for nakketranslusens (nuchal translucency).


Er hevelsen i nakken økt, er det økt risiko for kromosomsykdom hos fosteret, for eks Downs syndrom (trisomi 21). Kompetanse som jordmor innen svangerskapomsorg, fødsel og barsel samt ultralyd fra fostermedisinsk poliklinikk og svangerskapspoliklinikk på Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Drammen, Bærum sykehus og Bærum kommune. Etter hvert vil benet hovne opp.

Diagnosen stilles vanligvis ved ultralyd av bena og lyskene. Har du hatt blodpropp uten å være gravid eller i tidligere graviditet anbefales det blodfortynnende sprøyter (LMVH) i hele svangerskapet og til uker etter fødsel for å forebygge ny blodpropp. En del gynekologer ønsker imidlertid ikke å uttale seg om dette på tidlig ultralyd på grunn av stor feilmargin. Det mest omstridte ved tidlig ultralyd , har vært at den kan gi indikasjon på Downs syndrom.


Mange, deriblant organisasjonen Menneskever mener derfor at tidlig ultralyd kan føre til at vi får et sorteringssamfunn. Celleprøve av livmorhalsen kan redde liv. Unngå livmorhalskreft.


Kommer du for tidlig til en sjekk, kan det hende at vi anbefaler å gjenta undersøkelsen noen uker senere. Hjerteaksjon kan man tidligst se fra uker etter siste menstruasjonen. Samarbeid med Aleris Kreftsenter. Undersøkelsen utføres av legespesialist (gynekolog) for en optimal og sikker opplevelse. Merk at andre medisinsk begrunnede undersøkelser gjøres i separat konsultasjon.


Ved normal ultralyd undersøkelse kan man utelukke aneurisme av bukaorta og aneurisme på bekkenkarene (arteria iliaca). Ultralyd av gravide i tidlig svangerskap. Rutine ultralyd undersøkelse hos menn for å utelukke aorta aneurisme er vist å redusere dødeligheten av denne tilstanden.

Vi setter pris på om du som ønsker å ha med en oppmerksomhet til pasienten velger noe annet enn blomster. Fordi nakkeoppklaring vil bli observert i svangerskapsuke - 1 vil tidlig ultralyd avdekke flere fostre med risiko for kromosomavvik. Når er det tidligste du kan se noe på ultralyd , og hva kan du egentlig se? Kongsberg sykehus er et blomsterfritt sykehus. Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ? I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler.


Debatten om tidlig ultralyd fremstår derfor i et helt annet lys enn for noen år siden. Et lavterskeltilbud Kvinner over år tilbys i dag tidlig ultralyd , i kombinasjon med blodprøve av mor (KUB). Om kvinnen kjenner uro for barnet i magen, eller har hatt komplikasjoner ved tidligere svangerskap, blir hun også henvist til tidlig ultralyd.


Fosterdiagnostikk er undersøkelser av et foster for å avdekke alvorlig arvelig sykdom eller utviklingsavvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg