tirsdag 24. desember 2019

Koke mandelpoteter uten skall

Finn laveste nettpris her. Potetene kan være med eller uten skall. Ved koking av skrelte poteter i vann, kan det med fordel tilsettes salt. Hvor mye blir en smakssak, men personlig synes jeg 2-teskjeer grovsalt per liter vann smaker bra.


Hvis potetene kløyves på langs før koking vil saltet trenge dypere inn i potetene. Maten blir smakløs og kjedelig! Jeg sverger tilå bruke mandelpoteter som rist. Følger du denne trenden er jeg temmelig sikker på at du blir hekta, skriver Elin på matbloggen. Hun sier trikset er å sørge for at du ikke ødelegger skallet når du vasker potetene.


Mange tror potetene blir ødelagt av å koke i 2-timer. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter. Slå av vannet når potetene er ferdigkokt, og sett kjelen tilbake på platen et øyeblikk slik at den siste vannskvetten fordamper. Hopp i høyet, se dyr, spis kake og pølser, vær ute eller på låven eller i lokale.


Jeg dampet mandelpoteter uten skall til pinnekjøttmiddagen for første gang i dag. Når potetene var møre, helte vi vannet fra, og lot dem dampe og tørke litt uten lokk på gryta. De var ikke i nærheten av å koke i stykker, og smakte kjempegodt. Salt i vannet når man koker poteter - Mat og.


De blir ofte kokt med skallet på, da er det litt lettere å ikke koke dem i stykker - eller koke skal de ikke gjøre,. Når du skal koke poteter som har lett for å koke i stykker, som pimpernell og mandelpotet, er trikset å ikke koke potetene helt ferdige. Når de er knapt møre, slå av vannet, ta kjelen av platen og legg et håndkle på toppen under lokket og la potetene etterkoke i dampen. Konklusjon: Spis potetene dine med eller uten skall , kok med eller uten skall. Stort sett er det eneste du får i deg, karbohydrater (stivelse) og litt fiber.


I gamle dager var det det samme som sunt. Bestrid gjerne disse påstandene, men da vil jeg gjerne vite grunnen. Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik? Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak.


Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Slik koker du Mandelpoteter. Kok mandelpotetene med skall forsiktig i 5-minutter i usaltet vann. La de så trekke 5-minutter (avhengig av størrelse) i det varme vannet, til de er knapt møre.


Bruk f eks Beatepoteter. De holder seg mer i form enn f eks Mandelpoteter. Bare sånn at det bobler rundt dem. Og så skrur du ned til på plata, slik at de ikke koker med bobler lenger. I et kosthold uten animalsk mat, veganisk kost, kan poteten faktisk være med på å øke proteinkvaliteten.


Den inneholder nemlig mer av aminosyren lysin som korn er fattigere på. I et plantebasert kosthold sier vi gjerne at korn må kombineres med bønner for at proteinkvaliteten skal bli tilfredsstillende. Til opplysning: Jeg har endelig grei etter utallige mislykkete forsøk å koke skrellet mandelpotet uten at de ikke gikk istykker. Jeg koker opp vann og salt, slår av platen så legger jeg den skrellete fjellmandel poteten i vannet, jeg ser bare noen bitesmå kokeperler som stiger opp, slik lar jeg dem stå i min. Koking av mandelpoteter : Da disse potetene er mer melne i konsistensen og skjøre (spesielt dersom du koker dem skrelte) bør du helle av vannet like før de er gjennomkokt.


Dekk så til med et håndkle, samt lokk over, og la de koke ferdig ved hjelp av dampen som finnes i kjelen. Med nok salt i kokevannet, kan du fosskoke poteter i en time uten. Hvordan koke poteter Kokkens tips Bama Hvordan koke mandelpoteter og andre poteter. Leste her inne en gang hvordan, men selvfølgelig nå husker jeg ikke det.


Så hvordan lykkes jeg med mandelpotetene? Det er flere faktorer som spiller inn når man skal koke poteter: hvilken type potet det er (nypotet, mandelpotet osv.) og om man koker med eller uten skall. Fordelen med å koke poteter med skallet på er at da beholder man flere av mineralene og vitaminene som finnes i poteten. Men - hva er passe lenge?


Hva som er passe lenge varier med potetsort og størrelse. Det er viktig å koke dem slik at de beholder formen. Noen sorter bør absolutt kokes med skallet på (f.eks. Mandel).


Dette kan du også lese litt om hos OFG. Les mer om koking av poteter hos OFG.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg