fredag 13. desember 2019

Pavlova eddik 7

Topp den med krem og smak etter ønske. Klassisk vri med bær. Se oppskriften her. Jeg bruker vanlig eddik , og det går helt fint. Skal pavlovaen være litt sånn skumaktig inni?

Sv: Eddik i stedet for vineddik i pavlova ? Marengskaker er skikkelig i vinden for tiden, så hvorfor ikke lage verdens mest berømte marengskake til 17. Marengsen er sprø utenpå og bløt og litt seig inni. Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen?


Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking. Marengsbunnene kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevares tørt. Rett før servering legger du på krem og bær.

Som en variasjon kan man også blande vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Jeg har nå kommet meg vel frem til solfylte Los Angeles hvor jeg skal tilbringe denne uken. Søsteren min bor her og jeg gleder meg til en morsom ferie, selv om det jo er litt synd å ikke være hjemme i Norge på 17.


Jeg har laget klart mange blogginnlegg, så det blir daglige oppdateringer her på Det søte liv også denne uken. Det kan se ut som at innleggene kommer på. Her er fire lettvinte og supergode varianter.


Alle elsker pavlova ! Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Denne er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17. Pavlova på måter.


Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Ha i eddik mens du visper.


Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Velkommen til krem-dott-no!

Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem. På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt. Fyll den med rips, blåbær, bringebær, jordbær og krem rett før du skal servere den.


Populært på kakebordet på 17. Vinner av Hele Norge baker sesong Iren Sandholt, står bak denne lekre og lettvinte pavlovaen. Den sprø marengsbunnen toppes med smeltet nougat, pisket krem og til slutt friske bær. Iren sverger til pavlova som festkake fordi den ikke bare smaker nydelig, men krever også lite arbeid. Du kan nemlig gjøre det.


Tilsett maisstivelse, vaniljesukker og eddik , og bland raskt sammen. Fordel marengsen mellom de to brettene. Senk varmen fra 2°C til 1°C. Bruk fremdeles varmluft. Skru av ovnen, og la de avkjøles i ovnen.


Pisk krem lett og luftig sammen med sukker. Når kremen kan snues opp-ned uten å renne er den ferdig. Ikke pisk for lenge. Vend inn avkjølt appelsincurd.


Smør et jevnt lag appelsinkrem på den første pavlova -bunnen. Husk at alt må være avkjølt. Dryss over nøtter og ha på bær. Legg på bunn nummer to. Press litt ned så den ligger.


Anne Briths pavlova. Er du på utkikk etter en god pavlova -oppskrift? Dette trenger du: egghviter (eller hvis det er små egg) 2gram sukker (eller 300) Slik gjør du: Mål opp sukker og fordel dette på et bakepapir på en bakeplate. Varm sukkeret i 5- minutter i ovn på 2grader. Wenche lagde pavlova i dag.


Perfekt til vårens og sommerens selskaper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg